Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στοιχεία σοκ : Κατά 30% αυξάνονται κατά μέσο όρο τα κρούσματα ανά εβδομάδα

Στοιχεία σοκ : Κατά 30% αυξάνονται κατά μέσο όρο τα κρούσματα ανά εβδομάδα

Η αύξηση κατά 30% των νέων φορέων κάθε εβδομάδα, οι φόβοι για νέα έξαρση της πανδημίας κι η μοιραία σύγκριση με το «σύντομο» δεύτερο κύμα του κοροναϊού.

Δείγμα της σφοδρότητας του επονομαζόμενου «τρίτου κύματος» του κοροναϊού όπου συνεχίζει για 6η συνεχόμενη εβδομάδα να παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων-έναντι τριών που διήρκεσε η έξαρση των νέων λοιμώξεων στο «δεύτερο κύμα» – αποτελεί ο ενδεικτικός πίνακας που αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Από το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης της πανδημίας προκύπτει ότι η αύξηση των νέων φορέων ήταν της τάξης του 174% (με καταγραφή ανά επταήμερο) από τις 22 Φεβρουαρίου που εμφανίσθηκε η νέα ταχύτατη εξάπλωση της πανδημίας. Με έναν μέσο όρο αύξησης κάθε εβδομάδα των κρουσμάτων, κατά περίπου 30%.

Με το επταήμερο 29 Μαρτίου με 5 Απριλίου να έχουν καταγραφεί 21522 νέοι φορείς που είναι το «μαύρο» ρεκόρ σε όλη την διάρκεια της πανδημίας ενώ το προηγούμενο «αρνητικό» ρεκόρ ήταν αυτό την περίοδο 10-17 Νοεμβρίου 2020 (λίγες ημέρες νωρίτερα είχαμε εισέλθει στο δεύτερο καθολικό lockdown) οπότε είχαν εντοπισθεί 18255 νέοι ασθενείς με Covid-19.

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα τότε είχε ξεκινήσει η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κάτι που σχεδόν έχει αποκλεισθεί να συμβεί το επόμενο επταήμερο…

Με την εικόνα που δίνεται είναι ότι αυτή η σταδιακή αύξηση των νέων διαγνώσεων θα συνεχισθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα αφού τα περιοριστικά μέτρα πλέον είναι λιγότερα, υπάρχουν ουσιαστικά μηδαμινοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ κι η κινητικότητα των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη τον περασμένο Νοέμβριο.

Τότε η «καραντίνα» οδήγησε μετά την τρίτη εβδομάδα σε σταδιακή πτώση του αριθμού των νέων φορέων. Μία προοπτική που δεν φαίνεται να υπάρχει τώρα. Κι αντιθέτως υπάρχει τάση ταχύτερης εξάπλωσης της νόσου .

Με την τελευταία ελπίδα να εναποτίθεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών. Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι στο «δεύτερο κύμα» του covid-19 το δίμηνο από 20 Οκτωβρίου εως 20 Δεκεμβρίου καταγραφόταν καθημερινά κατά μέσο όρο 60 θάνατοι, ενώ ο μέσος όρος των άτυχων ασθενών που χάνουν την ζωή τους το τελευταίο δίμηνο είναι 42 . Κάτι που αποδίδεται στο γεγονός του εμβολιασμού ενός σημαντικού τμήματος του πληθυσμού άνω των 70 ετών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024