Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος Ζαγοράκης; Ο Τίγρης, η Αρκούδα και ο Φιλιππάκης

Ποιος Ζαγοράκης; Ο Τίγρης, η Αρκούδα και ο Φιλιππάκης

Η εφημερίδα «θαύμα της φύσης» που γράφεται μόνη της και το «στριπτίζ» του νέου πρόεδρου της ΕΠΟ

Ένα θαύμα της επιστήμης και της δημοσιογραφίας. Ένα μοναδικό φαινόμενο που θα μπορούσε να γίνει αιτία ντοκιμαντέρ για το Netflix. Άντε, διότι πολλά μας τα έχουν πει τα τελευταία χρόνια όλοι τους οι «κουτόφραγκοι».

Σε εμάς που όταν μιλούσαμε για Δημοκρατία και φτιάχναμε… Ακρόπολες αυτοί σκαρφάλωναν ακόμη στα δέντρα!

Έναν αιώνα μπροστά ήμασταν. Και έτσι παραμένουμε σε κάποια πράγματα. Με ανακαλύψεις από εκείνες που δεν μπορεί να τις συλλάβει ακόμη ο κοινός νους. Ας μην διαθέτουμε τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα (ή μήπως τελικά τα έχουμε κάπου κρυμμένα και τρολάρουμε ολόκληρο τον πλανήτη;).

Φτάνει η «καπατσοσύνη» του Έλληνα. Το τετράγωνο μυαλό του. Με… τηλεπάθεια τους κάνουμε πλάκα.

Με τηλεπάθεια άμα λάχει γράφουμε και μια αθλητική εφημερίδα. Όχι εμείς δηλαδή (εμείς απλά καμαρώνουμε). Σε άλλον ανήκει η πατέντα. Στην Live Sport, την περίφημη «κοντή» του αθλητικού Τύπου. Σας προτρέπουμε να σπεύσετε στα περίπτερα. Και να δείτε με τα μάτια σας αυτό το θαύμα της φύσης. Μια εφημερίδα 32 σελίδων δίχως διοίκηση, δίχως «διεύθυνση», δίχως καν συντάκτες που καταφέρνει να παρουσιάζει πλήρως τα αθλητικά δρώμενα.

Ολα… μόνη της

Η πρώτη εφημερίδα παγκοσμίως που γράφεται ΜΟΝΗ της! Που «στήνεται» μόνη της. Και που λογικά «τυπώνεται» και «μοιράζεται» μόνης της.  Ρε τι φτιάχνουν, οι άνθρωποι!

Την ξεφύλλισα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό: Με ρεπορτάζ, με γεγονότα, με άποψη. Και όλα αυτά χωρίς ούτε έναν συντάκτη. Χωρίς ούτε μια υπογραφή κάτω από κείμενο ή πλάι σε «βινιέτα».

Προφανώς το πρώτο αποτέλεσμα «τεχνητής νοημοσύνης» παγκοσμίως στον χώρο των MEDIA.

Κοιτάζω την «ταυτότητα» της. Ένα κτίριο στο Παγκράτι και ένα Εμπορικό Τμήμα. Είναι σίγουρο πως  ίδια τεχνητή νοημοσύνη αφενός θα ανοίγει τις πόρτες, αφετέρου θα σηκώνει και τα τηλέφωνα για την διαφήμιση.

Googl-άρω για να μάθω περισσότερα. Ανήκει στον όμιλο Φιλιππάκη. Στον περίφημο Γιάννη που είναι εκδότης και της «Δημοκρατίας» (που δεν ξέρω αν και εκεί υπάρχει η ίδια τεχνολογία στις υπηρεσίες της). Βρίσκω δεκάδες δημοσιεύματα για εκείνον. Οτι είναι «μπροστινός» του Δημήτρη Μελισσανίδη και ότι τον Δεκέμβρη πήρε θέση και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Open tv. Για αυτό το τελευταίο μάλιστα διαβάζω, ότι πρόκειται για κίνηση-κλειδί που επιβεβαιώνει ότι ο Τίγρης και η Αρκούδα «ξανάσμιξαν» για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάζω επίσης ότι ο «Τίγρης» χρηματοδοτεί με τον γνωστό του τρόπο. Με τα λεφτά των άλλων: Διαφήμιση από γνωστή και μη εξαιρετέα εταιρεία στην οποία δηλώνει μικρομέτοχος.

Δεν πιστεύω τίποτα από όλα αυτά. Αν ο Φιλιππάκης έχει ανακαλύψει μια τεχνολογία που οι εφημερίδες γράφονται μόνες τους, τι να τους κάνεις τους «χορηγούς»;  Τι να πουν για τις ζωές τους ο Τίγρης και η Αρκούδα. Πουλάει την πατέντα στους Αμερικάνους και φεύγει για το… φεγγάρι!

Και για να σας πάω παρακάτω. Μην κρύβεται αυτός τελικά πίσω από Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη. Και τους έχει… για πληροφοριοδότες. Για τα θελήματα.

Δούρειος Ιππος

Διότι υπάρχει μια στήλη στην εφημερίδα του, που θα μπορούσαν εύκολα να τη «στολίζουν» οι δύο τους. Η στήλη «Δούρειος Ίππος» η οποία σήμερα κάνει φύλλο και φτερό τον Θοδωρή Ζαγοράκη.  Στριπτίζ του προέδρου της ΕΠΟ. Των συνεργατών που θα φέρει. Των δικηγόρων του. Της κατάστασης που βρήκε στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Μέχρι και ότι την Δευτέρα ανακοινώνεται ο Ιάκωβος Φιλιππούσης (του Τίγρη) νέος Εκτελεστικός Γραμματέας.

Αν δεν μύριζε το χαρτί… λιβάνι, θα έλεγα ότι η στήλη είναι «διαβολική». Μυρίζει λιβάνι όμως και ως γνωστόν ο Διάβολος το συγκεκριμένο το αποφεύγει. Καταλήγω λοιπόν ξανά στο ίδιο συμπέρασμα.  Πρόκειται για κάποια απίθανη τεχνολογία που το μυστικό της θα το μάθουνε –έξω από εδώ- μετά από 100 χρόνια (και βάλε).

ΥΓ. Στο μεταξύ κάθε  κάθε Κυριακή στο OPEN TV δεν εμφανίζεται ένας τύπος ως «διευθυντής της Live Sport»; Με αυτή την ιδιότητα δεν σχολιάζει στη γνωστή αθλητική εκπομπή; Είναι βέβαιος ότι αν ανοίξει την εφημερίδα θα βρει κάπου μέσα το όνομα του; Είναι σίγουρος ότι δουλεύει εκεί; Μήπως διευθύνει κάποια άλλη «Live Sport»; Μήπως τελικά πρόκειται για συν-επωνυμία; Να τη λύσουν οι άνθρωποι την παρεξήγηση, γιατί όχι τίποτε άλλο σέρνεται και… επιθεώρηση (όχι αυτή που αντιγράφει η εκπομπή από το Δελφινάριο, η άλλη).

ΥΓ2. «Αν μιλάς στον Θεό και σε ακούει είναι προσευχή. Αν σου απαντάει είναι… σχιζοφρένεια».

ΥΓ3. Φιλιππάκη, κράτα γερά. Αν έχεις την «πατέντα» για εφημερίδα χωρίς δημοσιογράφους και αν αγαπάς τον Τίγρη συνέχισε την έρευνα. Φτιάξε και μια ποδοσφαιρική ομάδα δίχως προπονητή και ποδοσφαιριστές. Θα την λατρέψει ο καλός σου φίλος!

ΥΓ4. Η επιθεώρηση Εργασίας ακούει;

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024