Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρκ Μπράιαν: «Οι φούστες και τα τακούνια δεν είναι μόνο για τις γυναίκες»

Μαρκ Μπράιαν: «Οι φούστες και τα τακούνια δεν είναι μόνο για τις γυναίκες»

Ο Μαρκ Μπράιαν φωτογραφίζεται για την γερμανική Vogue ενώ δίνει καθημερινά τον δικό του προσωπικό αγώνα προκειμένου να σπάσει έμφυλα στερεότυπα

Ο 61χρονος αμερικανός Μαρκ Μπράιν δίνει καθημερινά τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ζωής του τον δικό του προσωπικό αγώνα προκειμένου να σπάσει τα έμφυλα στερεότυπα που επικρατούν στις σύγχρονες κοινωνίες.

Ο Μαρκ Μπράιαν, είναι ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών που ζει με την επί 11 χρόνια σύζυγό στη Γερμανία και πηγαίνει καθημερινά στη δουλειά του φορώντας φούστες και τακούνια, θέλοντας να αποδείξει πως τα ρούχα δεν έχουν φύλο.

Κι αν ο κόσμος αναρωτιέται ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, ο Μαρκ Μπράιαν αδιαφορεί, απαντώντας ψύχραιμα πως είναι «ευτυχισμένος και παντρεμένος straight άντρας».

Αρνείται σθεναρά να συμμορφωθεί με τα έμφυλα στερεότυπα, πόσο μάλλον με όσα έχουν να κάνουν με τη μόδα.

«Τα παντελόνια στην πορεία των χρόνων σταμάτησαν να είναι προνόμιο μόνο των ανδρών και να ορίζονται ως ένα ρούχο που καθορίζει το φύλο. Νομίζω, λοιπόν, ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να συμβεί το ίδιο και με τις φούστες και τα ψηλοτάκουνα» δηλώνει ο ίδιος.

Ο Μαρκ ξεκίνησε να φορά φούστα και τακούνια εδώ και λίγα χρόνια θέλοντας να καταρρίψει τα στερεότυπα φύλου αναφορικά με τα ρούχα, γι’ αυτό και είναι τόσο περήφανος για την απόφασή του.

Μάλιστα πρόσφατα φωτογραφήθηκε για την γερμανική Vogue.

Σύμφωνα μάλιστα με συνέντευξή του, φορά φούστες ακόμα και στο σπίτι του πια, καθώς η μάχη με τις προκαταλήψεις πρέπει να είναι συνεχής, όπως τονίζει.

Ο 61χρονος, στέλεχος ρομποτικής εταιρίας, έχει και λογαριασμό στο Instagram όπου μοιράζεται τις καθημερινές εμφανίσεις του.

Ο Μαρκ διαθέτει περισσότερα από 50 ζευγάρια γόβες τις οποίες αγοράζει online.

«Ανεβοκατεβαίνω τις σκάλες στο σπίτι, κάθομαι για μισή ώρα τουλάχιστον στον καναπέ ή στην κουζίνα προκειμένου να δω αν ταιριάζουν στο πόδι μου.

Σε περίπτωση που με χτυπάνε ή γενικά νιώθω ότι το δέρμα δεν είναι μαλακό, τις ξαναβάζω στο κουτί και τις επιστρέφω. Για το στυλ μου και όλα όσα έχω στο μυαλό μου, ένα άνετο ζευγάρι γόβες είναι βασικό».

Το ενδιαφέρον των media για εκείνον και η ξαφνική δημοσιότητα τον αιφνιδίασαν.

Πλέον πολλές φορές τον σταματούν στον δρόμο για μια φωτογραφία και ο ίδιος όλο αυτό αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει τους ανθρώπους να μη φοβούνται τη γνώμη των άλλων όταν θέλουν κάτι.

«Είμαι ήδη ψηλός, οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο ψηλός είμαι με τα τακούνια. Όλο αυτό το στυλ, λοιπόν ,με βοήθησε να αναπτύξω μια πιο αγέρωχη συμπεριφορά, χωρίς φόβο, γεμάτη αυτοπεποίθηση. Δεν με ενοχλεί να με πειράζουν, δεν διστάζω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου αν χρειαστεί και αυτό που θέλω να πω είναι: Μη φοβάστε. Μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα ζώα.

Μυρίζονται τον φόβο και την αδυναμία. Να αποπνέετε αυτοπεποίθηση και να μη δείχνετε φόβο στους άλλους. Το μόνο που έχετε να φοβάστε είναι τον ίδιο σας τον εαυτό.

Θέλετε να βάλετε φούστα; Να το κάνετε! Θέλετε να φορέσετε ψηλοτάκουνα και να βγείτε βόλτα; Να το κάνετε! Δεν υπάρχουν σύνορα στα όνειρα και, επιτέλους, ας πετάξουμε τις ταμπέλες που μας κάνουν δύσκολη τη ζωή. Μια φούστα δεν σε κάνει γυναίκα, όπως και ένα παντελόνι δεν σε κάνει άνδρα.

Άνθρωποι είμαστε και πρέπει να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά, με καλοσύνη στην ψυχή και με χαμόγελο στο πρόσωπο».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024