Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερευνα : Ενας στους πέντε Βρετανούς με συμπτώματα κορονοϊού θα έκανε διαγνωστικό τεστ

Ερευνα : Ενας στους πέντε Βρετανούς με συμπτώματα κορονοϊού θα έκανε διαγνωστικό τεστ

Το 18% όσων συμμετείχε στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal δήλωσε ότι έκανε ή θα έκανε διαγνωστικό τεστ για κοροναϊό μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Μόνο ένας στους πέντε Βρετανούς με συμπτώματα covid-19 έχει κάνει ή θα έκανε διαγνωστικό τεστ, σύμφωνα με έρευνα που εντόπισε ότι όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα τείνουν περισσότερο να μην τηρούν τους κανόνες για τον περιορισμό της πανδημίας.

Το 18% όσων συμμετείχε στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal δήλωσε ότι έκανε ή θα έκανε διαγνωστικό τεστ για κοροναϊό μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων. Το 42,5% απάντησε εξάλλου ότι θα συμμορφωνόταν πλήρως στους κανόνες καραντίνας.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε η Σούζαν Μίτσι μία από τις συντάκτριες της έρευνας καθηγήτρια ψυχολογίας των ασθενειών στο University College London μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC. «Πιστεύω ότι, με δεδομένο ότι τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν γύρω στις 4,000, είναι πραγματικά ένας τομέας στον οποίο θα πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε προόδους».

Η Μίτσι επεσήμανε ότι οι ερωτηθέντες δήλωσαν στους ερευνητές ότι δεν τηρούν τα μέτρα καραντίνας διότι πρέπει να βγουν από το σπίτι τους για να προμηθευτούν τα απαραίτητα, να φροντίσουν κάποιον ή να πάνε στη δουλειά τους, συχνά εργασίες με χαμηλό ημερομίσθιο.

Η ίδια εξήγησε ότι αναπτυσσόμενες χώρες, όπως το Βιετνάμ, προσφέρουν οικονομική βοήθεια προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες να τηρήσουν τους κανόνες αυτοαπομόνωσης.

Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις 53.880 ανθρώπων, κάποιοι από τους οποίους είχαν προσβληθεί από covid-19, από πέρυσι τον Μάρτιο ως τις 27 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024