Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτή η εφαρμογή αναγνωρίζει φίδια και αράχνες και σου λέει αν είναι επικίνδυνα

Αυτή η εφαρμογή αναγνωρίζει φίδια και αράχνες και σου λέει αν είναι επικίνδυνα

Δείτε πως σώζει ζωές ανθρώπων αλλά και ζώων.

Το Critterpedia είναι μια μοναδική εφαρμογή η οποία χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αλγόριθμο μπορεί και αναγνωρίζει τα είδη αράχνης ή φιδιών που υποβάλλουν οι χρήστες δείχνοντας ποια από αυτά είναι δηλητηριώδη και ποια όχι.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στην Αυστραλία όπου ζουν περισσότερα από 170 είδη φιδιών και 2000 είδη αράχνης- ανάμεσα στα οποία μερικά από τα πιο θανατηφόρα στον πλανήτη.

Ο δημιουργός της εφαρμογής αναφέρει ως πηγή έμπνευσης για το Critterpedia την Βρετανίδα πεθερά του!

«Σε ένα από τα ταξίδια της στην Αυστραλία η πεθερά μου είχε γίνει μαγνήτης για διάφορα έντομα και ζωύφια. Ήθελε συνέχεια να μάθει τι ήταν καθένα από αυτά και αν ήταν επικίνδυνο. Μας είχε τρελάνει στις ερωτήσεις. Εμείς δεν είχαμε πάντα τις απαντήσεις πράγμα που έκανε την κατάσταση χειρότερη» αναφέρει ο ίδιος.

Ψάχνοντας το διαδίκτυο για λύση συνειδητοποίησε πως το εργαλείο που χρειαζόταν δεν υπήρχε και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί με τη σύζυγό του με την δημιουργίας μιας εφαρμογής αφιερωμένης στην αναγνώριση φιδιών, αραχνών και λοιπών ζωυφίων.

Η εφαρμογή «βλέπει» την φωτογραφία που τραβάτε με το κινητό σας και με τη βοήθεια ειδικού αλγορίθμου αναγνωρίζει το είδος του ζώου και παρέχει σχετικές πληροφορίες.

Μάλιστα το Critterpedia λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τις εικόνες που παρέχει ο χρήστης αλλά και πρόσθετες πληροφορίες, όπως την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Η εφαρμογή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού, ειδικά τώρα που όλο και περισσότεροι περνούν χρόνο κοντά στη φύση και να σώσει ζωές ανθρώπων και ζώων.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024