Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γι' αυτούς τους λόγους δεν έρχεται σε οργασμό μια γυναίκα

Γι’ αυτούς τους λόγους δεν έρχεται σε οργασμό μια γυναίκα

Η εκδοχή των ειδικών για την ζόρικη περιπέτεια της γυναικείας κορύφωσης

Η επιστήμη μελετά τον αντρικό οργασμό εδώ και εκατοντάδες χρόνια, παραδόξως(;) ωστόσο με τον γυναικείο οργασμό άρχισε να ασχολείται ερευνητικά μετά το 1992.

Γι’ αυτό και η γυναικεία κορύφωση συνεχίζει να καλύπτεται από τέτοιο πέπλο μυστηρίου, μέσα στα συνήθη κοινωνικά ταμπού που την περιβάλλουν.

Γυναίκες που δεν έρχονται σε οργασμό  παλεύουν συνήθως μόνες με το πρόβλημα, καθώς οι διαθέσιμες πηγές είναι ιδιαιτέρως λίγες. Αρκετές από τις γυναίκες που «δεν τα καταφέρνουν» νομίζουν ότι κάτι πάει λάθος με αυτές και σταδιακά παραιτούνται από την προσπάθεια να προσφέρουνσ τον εαυτό τους χαρά σε σεξουαλικό και όχι μόνο επίπεδο.

Ο Independent συμβουλεύτηκε μια γυναικολόγο και μια ψυχοθεραπεύτρια σεξουαλικών προβλημάτων για να φέρει στην επιφάνεια τους πιο συχνούς λόγους για τους οποίους δεν απολαμβάνει μια γυναίκα την ερωτική κορύφωση. Αφήνοντας κατά μέρος τα ιατρικά προβλήματα.

Η Dr Shree Datta παραθέτει ως πρώτο λόγο την πρόσληψη αλκοόλ, το οποίο επηρεάζει τη ροή αίματος στην κλειτορίδα. «Το κάπνισμα μπορεί επίσης να επιδρά», προσθέτει.

Η ψυχοθεραπεύτρια Kate Moyle μιλά για τα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των παρτενέρ, μια συνήθη αιτία για κακό σεξ, όπως λέει. «Ο σύντροφός σας δεν είναι μέντιουμ και αν δεν μπορείτε να του πείτε τι σας αρέσει, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει», εξηγεί.

Η Moyle αναφέρει και την έλλειψη αυτοπεποίθησης αλλά και την κακή εικόνα σώματος ως παράγοντες που επηρεάζουν τον γυναικείο οργασμό. «Οι αρνητικές σκέψεις μάς αποτρέπουν από το να αφηνόμαστε να βιώνουμε τα σωματικά αισθήματα ως επίκεντρο της προσοχής».

Εξίσου σημαντική είναι και η σεξουαλική διέγερση για την επίτευξη οργασμού, ένα από τα πιο κοινά προβλήματα, ισχυρίζεται η Moyle. «Ο καλύτερος τρόπος είναι να δείτε τι δουλεύει καλύτερα για σας, γιατί παρά το γεγονός ότι η ανατομία είναι παρόμοια, όλα τα σώματα είναι διαφορετικά, όπως είναι και οι προτιμήσεις μας».

Η γυναικολόγος Datta κάνει λόγο ακόμα για τις κοινωνικές πιέσεις που στερούν κάποιες γυναίκες από τον οργασμό, όπως το στρες και τα οικονομικά ή επαγγελματικά προβλήματα.

«Αυτά μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν προβλήματα στη σχέση, ειδικά όταν υπάρχει δυσπιστία και συγκρούσεις που δεν έχουν συζητηθεί».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024