Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκινητικό: Κακοποιημένο άλογο είναι πραγματικά αγνώριστο μετά από τέσσερις μήνες φροντίδας

Συγκινητικό: Κακοποιημένο άλογο είναι πραγματικά αγνώριστο μετά από τέσσερις μήνες φροντίδας

Η όμορφη «Ιόλη» ξαναγεννήθηκε χάρη στην περιποίηση του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών

Στο τέλος του 2020, η Ιόλη, ένα άλογο 22 ετών, βρέθηκε στη Θουρία αποστεωμένο και άρρωστο. Μετά από ενέργειες και εντολή της Εισαγγελέως Καλαμάτας, παραδόθηκε στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών που έκανε ό,τι μπορούσε για να τη βοηθήσει να νιώσει καλύτερα.

Τέσσερις μήνες μετά, η βελτίωση της πανέμορφης, λευκής Ιόλης είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, μετά από μάχη και ειδικές θεραπείες. Ωστόσο, όπως τονίζει ο Σύλλογος, υπάρχουν ακόμη βήματα μέχρι την πλήρη ανάρρωσή της.

Χθες, ο εν λόγω Σύλλογος έκανε νέα ανάρτηση για την Ιόλη αναφέροντας τα εξής:

«Το πριν και το μετά της Ιόλης. Όταν φέραμε την Ιόλη στον ΕΣΠΙ και την είδαμε, παρόλο που γνωρίζαμε από τις φωτογραφίες πως το ζώο ήταν αποστεωμένο σοκαριστήκαμε από το μέγεθος της, μας φάνηκε πως θα μπορούσαμε κυριολεκτικά να τη σηκώσουμε στα χέρια, τόσο αδύνατη που ήταν. Η γνώμη όλων μας σύσσωμη ότι μόλις την προλάβαμε στη ζωή και οι επόμενες μέρες κρίσιμες για την επιβίωση της. Ευτυχώς, το ζώο είχε δυνάμεις ακόμη και μέσα στις πρώτες δυο εβδομάδες ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη ανάρρωση της. Η θεραπεία εντατική και η φροντίδα αμέριστη στο κορμάκι της για να μπορέσουμε να την δούμε επιτέλους σε μία πιο υγιή σωματική κατάσταση μετά από 4 μήνες και με δρόμο ακόμα για την πλήρη ανάρρωση της. Η μεγαλύτερη πρόκληση για μας και πάλι είναι ο ψυχολογικός της κόσμος που είναι φανερά κλονισμένος γιατί ακόμα η αντίσταση της σε οποιαδήποτε άγγιγμα είναι υπερβολικά μεγάλη. Ο πόνος και οι κακουχίες έχουν γραφτεί βαθιά μέσα στη καρδούλα της. Με πείσμα και αισιοδοξία εμείς θα είμαστε διπλά της μέχρι να συνέλθει και αυτή η πονεμένη ψυχή και να βρει λίγη γαλήνη που τόσο χρειάζεται και της αξίζει».


Όπως αναφέρει στο protothema.gr η Στέλλα Καλαμάκη εθελόντρια και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου από την κακοποίηση που είχε υποστεί δυστυχώς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα:

«Η άτυχη Ιόλη βρέθηκε δεμένη στα πόδια και στο κεφάλι. Δεν μπορούσε να κουνηθεί καθόλου. Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης της την παράτησε στο έλεος της. Ήταν για μέρες πεσμένη στο έδαφος είχε πάρα πολλές πληγές στο σώμα της. Δεν ήμασταν σίγουροι αν θα τα καταφέρει να έρθει σε εμάς, με αποτέλεσμα να φιλοξενηθεί για μια εβδομάδα σε ιππικό όμιλο κοντά στην Καλαμάτα, ώστε να μπορέσει να φάει και να αισθανθεί κάπως καλύτερα, για να κάνει το ταξίδι στην Αθήνα».

Στον πρώτο έλεγχο που της έγινε η άτυχη «Ιόλη» έφερε πολλά σημάδια στο σώμα, ενώ σημαντική ήταν και η αλλαγή στον χαρακτήρα της:

«Με φροντίδα και αγάπη της δώσαμε ξανά ζωή. Έγιναν πολλές θεραπείες γιατί το ένας της το πόδι ήταν πρησμένο και στην οπλή της. Ήταν εντελώς υποσιτισμένη, μετρούσες όλα της τα κόκαλα, ενώ τώρα έχει επανέλθει στο φυσιολογικό της βάρος. Από την κακοποίηση που είχε υποστεί είχε αλλάξει και ο χαρακτήρας της. Αρχικά ήταν δύστροπη και φανερά στρεσαρισμένη, φοβόταν ενώ τώρα έχει νιώσει ασφάλεια και έχει ηρεμήσει. Βρήκε τον ρυθμό της και είμαστε χαρούμενοι όλοι γι αυτό. Η Ιόλη τώρα πια είναι μια χαρά, την αγαπάμε και την φροντίζουμε όλοι γιατί της αξίζει».

Δείτε την οικτρή κατάσταση του ζώου όταν έφτασε στα χέρια του Συλλόγου:

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος, όποιος θέλει μπορεί να κάνει αναδοχή στην Ιόλη ή να συνεισφέρει με μια δωρεά.

Η σελίδα του Συλλόγου: www.greekhorseprotection.org

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024