Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπιλ Χουάνγκ: Ο θρήσκος εκατομμυριούχος που φαλίρισε για δεύτερη φορά

Μπιλ Χουάνγκ: Ο θρήσκος εκατομμυριούχος που φαλίρισε για δεύτερη φορά

Από Χριστιανός πάμπλουτος..."γυμνός" Αρχηγός

Το 2012, ο Sung Kook Bill Hwang παραδέχθηκε την ενοχή του  για απάτη σχετικά με το παράνομο εμπόριο κινεζικών τραπεζικών μετοχών και κατέβαλε  44 εκατομμύρια δολάρια  στις αρχές των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διακανονισμός.

Από όταν όμως τιμωρήθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και του Χονγκ Κονγκ για παραβιάσεις των κανόνων διαπραγμάτευσης μετοχών, ο γνωστός επενδυτής της Νέας Υόρκης ξαναχτίστηκε την περιουσία του, φθάνοντάς τηνστα  περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι κορυφαίες τράπεζες της Wall Street ανταγωνίστηκαν και πάλι για την επιχείρησή του. Και τα ταμεία του φιλανθρωπικού ιδρύματος διογκώθηκαν από εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, γράφει ο Lawrence Delevingne του Reuters.

Ο Χουάνγκ κέρδισε πάλι πολλά χρήματα, εμπνευσμένος από την χριστιανική του πίστη, κατά τα λεγόμενά του.

«Όταν δημιουργούμε καλές εταιρείες μέσω του καπιταλισμού που ο Θεός έχει επιτρέψει, βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων…. Ο Θεός χαίρεται με αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Χούανγκ πριν μερικά χρόνια. Ο ίδιος τυγχάνει γιος πάστορα και ιεραποστόλου!

Ωστόσο, ο Hwang κατάφερε κάπως να τα κάνει πάλι μαντάρα με τα οικονομικά του.

Το φιάσκο της Archegos Capital Management του Χουάνγκ μετριέται σε δεκάδες δις δολάρια με μυστικές τοποθετήσεις που ενείχαν επικίνδυνο βαθμό μόχλευσης, οι οποίες προκάλεσαν με μεγάλη τρικυμία στην αγορά.

Το χαρτοφυλάκιο του θρησκευόμενου Ασιάτη που από την περασμένη Παρασκευή διαχειρίζονται «λύκοι της Wall Street», όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η Wells Fargo & Co, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας άξιζε περί τα 40.000.000.000 δολάρια.

Πλέον, με τις ρευστοποιήσεις να συνεχίζονται οι αναλυτές εικάζουν ότι περισσότερα από 100.000.0000.000 δολάρια χάθηκαν σε μέσα σε λίγα 24ωρα!

Τι απέμεινε; Δύσκολο να αποτιμήσει κανείς με σιγουριά, αλλά ο Χουάνγκ φέρεται να απέμεινε με την αγαπημένη του Βίβλο στο χέρι, αυτή που δεν λείπει ούτε από το γραφείο του, στο κτήριο που στεγάζει το στρατηγείο της Archegos στο Μανχάταν, απέναντι από το εμβληματικό Carnegie Hall.

Ο Ασιάτης πρώην εκατομμυριούχος κατέχει πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες από το UCLA και MBA από το Carnegie Mellon και ξεκίνησε ως πωλητής στις εταιρίες Peregrine Securities και Hyundia Securities.

Ξεχώρισε γρήγορα για τις ικανότητές του, τις οποίες διέκρινε ένας «λύκος» των αγορών, ο πολύς Τζούλιαν Ρόμπερτσον, ο οποίος τον πήρε υπό την προστασία του. Ο νεαρός Χουάνγκ έγινε ένας από τους προστατευόμενους του στην επενδυτική εταιρία που του ανήκε, την Tiger Management και όταν την έκλεισε το 2000, έδωσε 25.000.000 δολάρια στον Χουάνγκ για να στήσει το δικό του fund.

Το ονόμασε Tiger Asia Management και μέσα σe λίγα χρόνια μεγαλούργησε αφού σύμφωνα με την Wall Street Journal, στο peak της τα περιουσιακά στοιχεία της ξεπέρασαν τα 5.000.000.000 δολάρια. Εκεί έσκασε και το πρώτο χαστούκι, όταν έγινε γνωστό ότι η εταιρία του Χουάνγκ είχε χειραγωγήσει την αγορά, έχοντας εσωτερική πληροφόρηση.

Ο θρησκευόμενος Ασιάτης πλήρωσε περί τα 60.000.000 δολάρια πρόστιμο για να αποφύγει καουργηματικές διώξεις από την Κίνα, ενώ οι προσωπικές του απώλειες ανήρθαν σε 16.000.000 δολάρια.

Το 2013 ίδρυσε την Archegos Capital Management και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος που πίστευε ότι ο Θεός είναι πάντα δίπλα του.

Και μπορεί όντως ο Μεγαλοδύναμος να ήταν, δεν ήταν όμως κανείς άλλος όταν οι «λύκοι» της Wall Street έπεσαν πάνω του για να διασφαλίσουν τις λιγότερες δυνατές απώλειες όταν ο Χουάνγκ δεν μπόρεσε να «κρατήσει» και να καλύψει με εγγυήσεις, τις θέσεις του στην αγορά.

Μια αγορά που ενίοτε κλείνει τα μάτια της σε ανθρώπους σαν τον Ασιάτη που είχε παρελθόν και τον οποίο οι ίδιες τράπεζες που δάνεισαν δεν μπήκαν καν στον κόπο να ελέγξουν!

Όσο για τους δυστυχείς επενδυτές που έχασαν τα λεφτά τους μέσα σε λίγες ημέρες, μάλλον αναζητούν κάτι άλλο που δεν είναι ούτε η Βίβλος ούτε το Ευαγγέλιο, για να «περιποιηθούν» τον άνθρωπο που είναι πλέον ένας γυμνός «αρχηγός».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024