Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BTS : Οι σταρ της K-Pop αποκάλυψαν τις δικές τους εμπειρίες ρατσισμού

BTS : Οι σταρ της K-Pop αποκάλυψαν τις δικές τους εμπειρίες ρατσισμού

Το παγκοσμίου φήμης συγκρότημα έχει πέσει θύμα προσβλητικών σχολίων ακόμη και από εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης

Οι BTS, οι σταρ της K-Pop μίλησαν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους ως θύματα ρατσισμού, με αφορμή την έξαρση της βίας κατά των Ασιατών στις ΗΠΑ.

«Θυμόμαστε στιγμές που αντιμετωπίσαμε τον ρατσισμό ως Ασιάτες. Έχουμε γίνει θύματα εξύβρισης χωρίς κανένα λόγο και έχουμε δεχθεί τη χλεύη για την εμφάνισή μας. Μας έχουν ρωτήσει ακόμη και γιατί οι Ασιάτες μιλούν αγγλικά», δήλωσε το συγκρότημα σε ανακοίνωσή του στο Twitter.

«Δεν μπορούμε να εκφράσουμε με λέξεις τον πόνο που βιώνει κάποιος που πέφτει θύμα μίσους και βίας για τέτοιους λόγους».

Οι επιθέσεις εις βάρος των Ασιατών έχουν αυξηθεί δραματικά σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια στη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Μια μελέτη του Κέντρου για τη Μελέτη του Μίσους και του Εξτρεμισμού στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Μπερδινάρδο, δείχνει ότι τα εγκλήματα που είχαν ως κίνητρο το μίσος κατά των Ασιατών σημείωσαν αύξηση της τάξης του 149% σε 16 από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας στη διάρκεια του 2020.

Η οργάνωση Σταματήστε το Μίσος Κατά των Αμερικανών με Καταγωγή από την Ασία και τον Ειρηνικό αναφέρει ότι έλαβε περισσότερες από 500 καταγγελίες για εκφράσεις μίσους κατά Ασιατών μέσα στους δύο πρώτους μήνες του 2021.

Επιπλέον, έξι Ασιάτισσες έχασαν τη ζωή τους στη μαζική δολοφονία σε τρία σπα της Ατλάντα, στις 16 Μαρτίου.

Οι BTS αναφέρθηκαν στα θύματα βίας στην ανακοίνωσή τους:

«Στέλνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε εκείνους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αισθανόμαστε πένθος και θυμό», τόνισε το συγκρότημα.

«Οι δικές μας εμπειρίες είναι ασήμαντες σε σύγκριση με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Όμως αυτές οι εμπειρίες ήταν αρκετές για να μας κάνουν να νιώσουμε ανίσχυροι και να διαλύσουν την αυτοεκτίμησή μας».

Επιπλέον, οι BTS τόνισαν:

«Στεκόμαστε απέναντι στις φυλετικές διακρίσεις. Καταδικάζουμε τη βία. Εσύ, εγώ και όλοι μας έχουμε δικαίωμα στον σεβασμό. Θα παραμείνουμε ενωμένοι».

Τον περασμένο Ιούνιο, το συγκρότημα δώρισε $1 εκατ. στο Black Lives Matter ενώ αργότερα δήλωσαν για την απόφασή τους σε συνέντευξη στο περιοδικό Variety:

«Όταν είμαστε στο εξωτερικό ή σε άλλες καταστάσεις, βιώνουμε κι εμείς την προκατάληψη. Αισθανόμαστε ότι η προκατάληψη δεν θα έπρεπε να είναι ανεκτή. Πραγματικά δεν έχει καμιά θέση [στη ζωή μας]», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Τζιν.

Με πληροφορίες από το CNN

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024