Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσοχή: Αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο μπορεί να σε σκοτώσει

Προσοχή: Αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο μπορεί να σε σκοτώσει

Ένα λάθος πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τη ζωή ενός οδηγού

Με την πάροδο των ετών έχει αλλάξει ο τρόπος που παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο. Το παραδοσιακό κλειδί έχει δώσει τη θέση του σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με ψηφιακή κάρτα. Παράλληλα υπάρχει ένα κουμπί που λέγεται «Start Button» και πατώντας το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά. Μπορεί τα πράγματα να έχουν γίνει πιο εύκολα με την εξέλιξη της τεχνολογία, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν και σοβαροί κίνδυνοι αν κάποιος δεν προσέξει και κάνει ένα λάθος πάτημα.

Τα παραπάνω υποστηρίζει μια έρευνα που δημοσίευσαν οι Times της Νέας Υόρκης. Αυτή αναφέρει ότι έχουν καταγραφεί δεκάδες θάνατοι λόγω του Start Button. Παράλληλα το κουμπί της εκκίνησης έχει προκαλέσει τουλάχιστον άλλους 45 τραυματισμούς ανθρώπων, εκ των οποίων αρκετούς με εγκεφαλική βλάβη. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω γεννάται η απορία στο τι μπορεί να είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τον θάνατο ενός οδηγού.

Το… φονικό κουμπί

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο για τους οδηγούς που έχουν αυτοκίνητο με Start Button έχουν την τάση όταν παρκάρουν το αυτοκίνητο στο κλειστό τους γκαράζ να μην πατάνε το κουμπί της μίζας για να σβήσει ο κινητήρας, παίρνοντας παράλληλα μαζί τους τα κλειδιά, με αποτέλεσμα το μοτέρ να μένει «ανοιχτό» και να εκπέμπει ρύπους. Όταν αυτό συμβαίνει για αρκετές ώρες τότε υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω της συσσώρευσης του μονοδειξίου του άνθρακα στον κλειστό χώρο του γκαράζ ο ιδιοκτήτης να δηλητηριαστεί εισπνέοντας τον αέρα, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα των Times η Ένωση Μηχανικών Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. έχει ήδη προειδοποιήσει τους κατασκευαστές ώστε να εξοπλίσουν τα οχήματα με Start Button με κάποιο σύστημα που θα ειδοποιεί τον οδηγό να σβήσει τον κινητήρα όταν αυτός βγαίνει από το αυτοκίνητο. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, αν και κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford, η VW και η Audi έχουν τοποθετήσει σύστημα που σβήνει αυτόματα το αυτοκίνητο ύστερα από κάποια λεπτά συνεχούς λειτουργίας, εφόσον αναγνωριστεί ότι το κλειδί δεν είναι μέσα σε αυτό. Παράλληλα η Toyota διαθέτει σύστημα που μέσω ενός ηχητικού σινιάλου ειδοποιεί τον οδηγό ότι δεν έχει σβήσει τον κινητήρα, για να μην μείνει το μοτέρ σε λειτουργία.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024