Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lil Nas X : Τα «σατανικά» sneakers και το βίντεο κλιπ με τον Σατανά και τη φράση του Πλάτωνα

Lil Nas X : Τα «σατανικά» sneakers και το βίντεο κλιπ με τον Σατανά και τη φράση του Πλάτωνα

Στο νέο του βίντεο κλιπ, ο ράπερ Lil Nas X εμφανίζεται να κάνει lap dance στον Σατανά - Τι σημαίνει η φράση από το «Συμπόσιο» που εμφανίζεται στο βίντεο.

Σάλο έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο ο ράπερ Lil Nas X, o οποίος λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία των «σατανικών» παπουτσιών Nike, δημοσίευσε και το προκλητικό βίντεο κλιπ για το νέο του τραγούδι, το οποίο είναι γεμάτο χριστιανική και σατανική σημειολογία.

Ο 21χρονος ράπερ – ο οποίος είναι ανοιχτά γκέι – κατά πάσα πιθανότητα απλά θέλει να διαφημίσει τον εαυτό του και το νέο του τραγούδι ή απλά να κάνει ένα ειρωνικό σχόλιο για τη στάση της θρησκείας απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Στην πορεία βέβαια, έχει προκαλέσει ανησυχία στους συντηρητικούς γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να απολαμβάνουν τη μουσική του.

Ο Lil Nas X, o οποίος έγινε γνωστός από τα τέλη του 2018 με το country rap single «Old Town Road», αποκαλύπτει μια εντελώς διαφορετική πτυχή του στο νέο του τραγούδι «Montero (Call Me By Your Name)»

Στην αρχή φαίνεται να βρίσκεται στον κήπο της Εδέμ. Έπειτα, όμως, εμφανίζεται να φιλιέται με κάτι σαν φίδι – εξωγήινο και καταδικάζεται να πάει στην κολάση.

Στον κάτω κόσμο πηγαίνει κατεβαίνοντας έναν… στύλο για στρίπερ και τελικά προσφέρεται ως ερωτικός σκλάβος στον Σατανά, στον οποίο προσφέρει ένα άκρως αισθησιακό lap dance.

Η φράση του Πλάτωνα στο βίντεο κλιπ

Λίγο πριν την «πτώση» και ενώ ερωτοτροπεί με το ανθρωπόμορφο ερπετό, βλέπουμε ένα κοντινό πλάνο σε ένα δέντρο όπου είναι σκαλισμένη η αρχαία ελληνική φράση «ἐπειδὴ οὖν ἡ φύσις δίχα ἐτμήθη, ποθοῦν ἕκαστον τὸ ἥμισυ» (επειδή η φύση χωρίστηκε τα δυο, αναζητεί το ένα το άλλο του μισό).

Πρόκειται για μια φράση από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα. Σύμφωνα με την πλατωνική θεωρία για τον έρωτα, αρχικά οι άνθρωποι είχαν δύο κεφάλια και τέσσερα πόδια-χέρια και ήταν ολοκληρωμένοι. Αλλά, για να μην υπερβούν τα όρια, οι θεοί τούς χώρισαν και έκτοτε είναι καταδικασμένοι να ψάχνουν το άλλο τους μισό).

Στον διάλογο αυτό, ο Αριστοφάνης εκφράζει τη δικιά του θεωρία ότι κάποτε οι άνθρωποι είχαν δίπλα σώματα με δυο πρόσωπα και αντί για δυο φύλα υπήρχαν τρία: οι άντρες, οι γυναίκες και το ανδρόγυνο, όπου είχαν σώμα άντρα αλλά και γυναίκας. Οι άντρες είχαν ως προέλευση τον ήλιο, οι γυναίκες την γη ενώ οι ανδρόγυνοι την σελήνη.

Αυτοί οι άνθρωποι λόγω της μεγάλης τους δύναμης προσπάθησαν να κατακτήσουν τον Όλυμπο αλλά και τους ίδιους τους θεούς. Ο Δίας αρχικά σκέφτηκε να τους κατακεραυνώσει όμως δεν ήθελε να χάσουν οι θεοί τις θυσίες που τους έκαναν, άρα αποφάσισε να τους τεμαχίσει στα δυο με αποτέλεσμα να διαχωριστούν τα δυο σώματα.

Από τότε οι άνθρωποι ψάχνουν το άλλο τους μισό ή ουσιαστικά το ταίρι τους. Οι άντρες όπου διαχωρίστηκαν από έναν άλλο άντρα είναι οι ομοφυλόφιλοι. Ενώ οι γυναίκες είναι οι λεσβίες. Οι ετεροφυλόφιλοι είναι αποτέλεσμα της τομής των «ανδρόγυνων».

Ύστερα αναφέρει πως η ομοφοβία είναι οξύμωρη ιδέα αφού ο ίδιος πιστεύει πως οι ομοφυλόφιλοι είναι οι πιο δυνατοί, με κύριο τεκμήριο την ύπαρξη τους στην πολιτική. Μετά, ο Αριστοφάνης αναφέρει το γεγονός ότι όταν δυο αδελφές ψυχές βρίσκουν η μια την άλλη δεν επιθυμούν να διαχωριστούν ποτέ ξανά.

Η επιστολή που έγραψε ο Lil Nas X στον εαυτό του

Σύμφωνα με τη New York Post, το κλιπ κυκλοφόρησε την ίδια περίοδο με τη δημοσιεύση μιας ανοιχτής επιστολής του Lil Nas X που απευθύνεται προς τον 14χρονο εαυτό του.

«Αγαπητέ 14χρονε Montero,

Έγραψα ένα κομμάτι με τίτλο το όνομα μας. Είναι για ένα άτομο που γνώρισα το περασμένο καλοκαίρι. Ξέρω ότι υποσχεθήκαμε να μην κάνουμε ποτέ δημόσιο coming out, γνωρίζω ότι υποσχεθήκαμε να μη γίνουμε ποτέ σαν «αυτή» την κατηγορία των γκέι ατόμων, γνωρίζω ότι ορκιστήκαμε να πεθάνουμε με αυτό το μυστικό, αλλά αυτό θα ανοίξει τις πόρτες σε άλλα queer άτομα απλά να υπάρχουν. Βλέπεις, για μένα είναι πολύ τρομακτικό, ο κόσμος θα θυμώσει. Θα πουν ότι σπρώχνω μια ατζέντα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το κάνω. Η ατζέντα θα κάνει τον κόσμο να σταματήσει να ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι άνθρωποι και να τους επιβάλλει το πώς θα πρέπει να είναι. Σου στέλνω την αγάπη μου από το μέλλον».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024