Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; Είναι από τους πιο διάσημους ηθοποιούς παγκοσμίως

Αναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; Είναι από τους πιο διάσημους ηθοποιούς παγκοσμίως

Έχει πρωταγωνιστήσει σε εμβληματικές ταινίες, θεωρείται από τους πιο πετυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του και το πάθος του είναι οι μηχανές.

Το αγοράκι της φωτογραφίας σήμερα ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και πετυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1977 στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας. Η μητέρα του, Αντέλ, είναι Ιρλανδή και ο πατέρας του Γιόσεφ, Γερμανός. Σύμφωνα με την παράδοση της οικογένειάς του, η μητέρα του είναι απόγονος του Μάικλ Κόλινς, ενός Ιρλανδού ηγέτη στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Σε ηλικία 2 ετών, οι γονείς του αποφάσισαν ότι θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην ύπαιθρο. Έτσι, μετακόμισαν στην Κιλάρνεϊ της Ιρλανδίας, όπου ο πατέρας του δούλευε ως μάγειρας σε ένα εστιατόριο και σήμερα είναι από τους γνωστότερους σεφ του Λονδίνου.

Αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός σε ηλικία 17 ετών. Στα 19 του μετακόμισε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Υποκριτική. Πριν ασκήσει το επάγγελμα του ηθοποιού δούλεψε ως μπάρμαν και ταχυδρόμος ενώ παρέδιδε και μαθήματα κιθάρας σε παιδιά, καθώς είχε πτυχίο στην κλασική κιθάρα.

Το 2001 έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στην βραβευμένη μίνι σειρά Band of Brothers των Τομ Χανκς και Στίβεν Σπίλμπεργκ. Πρωταγωνίστησε σε ραδιοφωνικές σειρές του BBC και σταδιακά έκλεινε ολοένα και περισσότερους ρόλους. Το 2006 ενσάρκωσε τον Σπαρτιάτη στρατιώτη Διηνέκη στην ταινία «300». Το 2008 για τον ρόλο του στην ταινία «Hunger», υποβλήθηκε σε εξαντλητική δίαιτα, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να καταναλώνει μόλις 600 θερμίδες την ημέρα. Όμως «δικαιώθηκε» καθώς για την ερμηνεία του απέσπασε το Βρετανικό Ανεξάρτητο Βραβείο Κινηματογράφου.

Έναν χρόνο μετά, εμφανίστηκε στους «Άδοξους Μπάσταρδους» του Ταραντίνο. Έκτοτε στο βιογραφικό του μέτρησε δεκάδες αξιόλογες συμμετοχές σε ταινίες που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Η καταξίωση ήρθε με την ταινία X-Men: Η Πρώτη Γενιά, prequel της τριλογίας X-Men, όπου υποδύθηκε τον Magneto. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στην ταινία, Μια Επικίνδυνη Μέθοδος και Shame. Το Shame έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2011 όπου ο διάσημος πλέον σταρ κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού ενώ σημαντική στιγμή της καριέρας του ήταν η συμμετοχή του στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος».

Όταν έμαθε πως το βιντεοπαιχνίδι Assassin’s Creed θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, πήγε ντυμένος με την ενδυμασία του ήρωα-πρωταγωνιστή στα γραφεία παραγωγής και ζήτησε τον ρόλο, τον οποίο και κέρδισε.

Ο σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν, με τον οποίο έχει συνεργαστεί τρεις φορές, είχε δηλώσει πως πρόκειται για τον «πιο πειθαρχημένο ηθοποιό», καθώς στις ταινίες που συνεργάστηκαν γνώριζε όχι μόνο τον δικό του ρόλο αλλά και όλων των υπόλοιπων ηθοποιών.

Ο διάσημος ηθοποιός έχει πάθος με τις μοτοσυκλέτες και με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ξεκίνησε να αγωνίζεται τον Μάιο του 2017 στην κατηγορία Coppa Shell της Ferrari Challenge και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Το 2016 έκανε ένα ταξίδι 5.000 μιλίων με τον πατέρα του και την αγαπημένη του μηχανή διασχίζοντας Γερμανία, Σλοβενία, Ιταλία, Μαυροβούνιο και στη συνέχεια Ισπανία και Γαλλία.

To αγοράκι της φωτογραφίας είναι ο ηθοποιός Μάικλ Φασμπέντερ (Michael Fassbender).

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024