Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά από 114 ημέρες σε ΜΕΘ ασθενής που νόσησε από COVID-19 κάνει...ηλιοθεραπεία

Μετά από 114 ημέρες σε ΜΕΘ ασθενής που νόσησε από COVID-19 κάνει…ηλιοθεραπεία

Ο Sendra και τα δύο αδέλφια του μολύνθηκαν με τον κοροναϊό τον περασμένο Νοέμβριο στην Καταλονία - αλλά μόνο ο Sendra έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο

Το ιατρικό προσωπικό βοήθησε τον Joan Soler Sendra, 63 ετών, να βρεθεί εκτός νοσοκομείου και να χαλαρώσει μπροστά από μια ηλιόλουστη ακτή.

Αποτελεί την πρώτη του εκδρομή μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες σε εντατική περίθαλψη στο Νοσοκομείο της Βαρκελώνης del Mar.

Ο Sendra και τα δύο αδέλφια του μολύνθηκαν με τον κοροναϊό τον περασμένο Νοέμβριο στην Καταλονία – αλλά μόνο ο Sendra έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο.

Αφού τελικά κατάφερε να αναπνεύσει χωρίς αναπνευστική υποστήριξη αυτή την εβδομάδα, ο Sendra, ο ασθενής με τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στο θάλαμο, χρειαζόταν να κάνει ηλιοθεραπεία και να αναπνεύσει θαλασσινό αέρα.

«Ηθική ώθηση»

«Για εμάς είναι μια ηθική κίνηση, μια ψυχολογική ώθηση», είπε ο αδελφός του Sendra, Jaume Soler, χαμηλώνοντας τη μάσκα του, έτσι ώστε ο Sendra, ο οποίος έχασε την ακοή του ως μωρό λόγω μηνιγγίτιδας, να μπορεί να διαβάσει τα χείλη του.

Η Δρ. Andrea Castellvi, αναπληρώτρια επικεφαλής της υπηρεσίας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, μίλησε για «ώθηση ζωτικότητας και επιθυμία να συνεχίσουν να πολεμούν».

Η Catellvi είπε ότι τα αρχικά συμπτώματα του Sendra ήταν παρόμοια με της γρίπης, αλλά επιδεινώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες λόγω υψηλού πυρετού και αδυναμίας του σώματος, που σημαίνει ότι δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει ούτε να αναπνεύσει μόνος του. «Αλλά τώρα προχωρούμε, σιγά-σιγά».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024