Απορρίφθηκε η έφεση του Τζόνι Ντεπ κατά της εφημερίδας «The Sun» σχετικά με δημοσίευμα που τον κατηγορούσε ότι ξυλοκοπούσε την πρώην γυναίκα του Άμπερ Χερντ.

Οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που δικαίωνε την βρετανική εφημερίδα The Sun, που χαρακτήρισε σε δημοσίευμα της το 2018 τον ηθοποιό «Wife Beater», αναφερόμενη στην πρώην σύζυγό του και ηθοποιό, Άμπερ Χερντ.

Ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ προσέφυγε στη βρετανική Δικαιοσύνη το περασμένο καλοκαίρι, κατηγορώντας για συκοφαντική δυσφήμιση τον όμιλο News Group Newspapers (NGN), που εκδίδει την εφημερίδα «The Sun», η οποία τον κατηγορεί ότι κακοποίησε την ηθοποιό.

Έπειτα από μια δίκη που διήρκησε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες τον Ιούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάνθηκε κατά του Ντεπ, εκτιμώντας πως οι χαρακτηρισμοί της «Sun» ήταν «ουσιαστικά αληθείς», διότι «η μεγάλη πλειονότητα των φερόμενων επιθέσεων αποδείχθηκε».

Η Αμπερ Χερντ περιέγραψε στο δικαστήριο 14 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της σχέσης τους όπου ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε, παρέχοντας λεπτομέρειες για τις επιθέσεις που πυροδοτούνταν από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών.

Ο Τζόνι Ντεπ αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς, λέγοντας πως η πρώην σύζυγός του ήταν βίαιη απέναντί του.

Πολλοί μάλιστα ήταν οι μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ του διάσημου ηθοποιού, τόσο πρώην σύντροφοί του, όσο και μέλη του προσωπικού του ζευγαριού.

Ο δικαστής τελικά διαπίστωσε τότε πως ο ισχυρισμός της εφημερίδας ότι ο Τζόνι Ντεπ ήταν βίαιος απέναντι στη γυναίκα του ήταν δικαιολογημένος. Σήμερα, η βρετανική δικαιοσύνη απεφάνθη εκ νέου ότι τα νέα στοιχεία της πλευράς Ντεπ δεν άλλαζαν την πρώτη καταδικαστική απόφαση.

Οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ ισχυρίστηκαν πως η Άμπερ Χερντ είχε δηλώσει πως θα διαθέσει 7 εκατομμύρια δολάρια από την οικονομική αποζημίωση για την κακοποίηση σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάτι που δεν έχει κάνει ως τώρα.

Εκπρόσωπος της Άμπερ Χερντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, αναφέροντας πως τα στοιχεία της ενοχής ήταν αδιαμφισβήτητα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο