Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαίρη Αρώνη: Όταν υποδύθηκε την βασίλισσα Αμαλία

Μαίρη Αρώνη: Όταν υποδύθηκε την βασίλισσα Αμαλία

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Μαίρη Αρώνη, υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία στο θέατρο τη βασίλισσα Αμαλία

Μια σπάνια φωτογραφία με τον Μάνο Κατράκη και την Μαίρη Αρώνη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο Άρης Λουπάσης έχει δημιουργήσει στο Instagram έναν λογαριασμό, μέσα από τον οποίο συχνά με αναρτήσεις του μας ταξιδεύει στο χρόνο, δημοσιεύοντας σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν αγαπημένων ελλήνων σταρ.

Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μία ακόμα σπάνια vintage φωτογραφία, αυτή τη φορά από το μακρινό 1958 με τον Μάνο Κατράκη και την Μαίρη Αρώνη από την θεατρική παράσταση «Βασίλισσα Αμαλία».

Γράφει στη λεζάντα της δημοσίευσής του ο Άρης Λουπάσης:

«Στις 19 Ιουνίου του 1958 το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη ανεβάζει στον υπαίθριο χώρο του Πεδίον του Άρεως το ιστορικό έργο του συγγραφέα Γιώργου Ρούσσου «Βασίλισσα Αμαλία» με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την μεγάλη Κυρία του θεάτρου Μαίρη Αρώνη.

Η συνύπαρξη τους στην σκηνή (φώτο) απλά μαγική, ερμηνεύοντας συγκλονιστικά τον αγωνιστή της ελληνικής επανάστασης του 1821 Δημήτρη Καλλέργη και την Βασίλισσα της Ελλάδας Αμαλία σε σκηνοθεσία του σημαντικού θεατράνθρωπου Πέλου Κατσέλη και επιμέλεια των εκπληκτικών κοστουμιών και σκηνικών από τον διακεκριμένο ζωγράφο Σπύρο Βασιλείου.

Το κοινό κατακλύζει κάθε βράδυ όλο το καλοκαίρι τον θεατρικό χώρο που αποτελεί μια όαση δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσει την μεγαλειώδη παράσταση με ένα δυνατό κάστ εκλεκτών ηθοποιών.

Ο Μάνος Κατράκης ιδρύει το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» το 1955 αποτελώντας την πιο δημιουργική περίοδο της καλλιτεχνικής ζωής του με στόχο την στήριξη και την ανάδειξη του ποιοτικού νεοελληνικού έργου με θεματολογία από την παράδοση και την νεοελληνική ιστορία καθώς και του σύγχρονου ξένου δραματολογίου.

Με την «Βασίλισσα Αμαλία» η Μαίρη Αρώνη επιστρέφει στο ελεύθερο θέατρο μετά από τετράχρονη παραμονή στο Εθνικό όπου ερμηνεύει με τρόπο ποιητικό ηρωίδες μεγάλων συγγραφέων του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Η μέχρι τότε κιν/φική συμμετοχή της είναι το 1954 στο «Σταυροδρόμι του πεπρωμένου», μια ταινία χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία της οποίας τα αρνητικά θα χαθούν στην πορεία των χρόνων και δεν θα προβληθεί ποτέ ξανά.

Η μεγάλη κιν/φική καθιέρωση έρχεται το 1963 μετά από πρόταση του σκηνοθέτη Ορέστη Λάσκου για το «Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» και άλλες τρεις μόνο ταινίες στην συνέχεια που είναι αρκετές για να την κάνουν να ξεχωρίσει μέχρι και σήμερα στην καρδιά του ελληνικού κοινού.

Ο Μάνος Κατράκης και η Μαίρη Αρώνη υπήρξαν δύο ξεχωριστές καλλιτεχνικές προσωπικότητες που κατάφεραν με το έργο και την τεράστια υποκριτική τους δεινότητα να αποτελέσουν σύμβολα μιας ολόκληρης θεατρικής γενιάς.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας!»

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε ο Άρης Λουπάσης στο Instagram:

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024