Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θερίζουν» στη Βρετανία οι μολύνσεις στα νοσοκομεία από κοροναϊό

«Θερίζουν» στη Βρετανία οι μολύνσεις στα νοσοκομεία από κοροναϊό

Ξεπερνούν τις 40.000 οι ασθενείς που εισήχθησαν για άλλο λόγο και μολύνθηκαν εντός των νοσοκομείων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την εφημερίδα The Guardian.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι (40.670 για την ακρίβεια) μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό εντός των νοσοκομείων του Ηνωμένου Βασιλείου, στα οποία είχαν εισαχθεί για διαφορετικό λόγο – για την αντιμετώπιση δηλαδή μιας άλλης νόσου ή ασθένειας, χρόνιας ή μη. Ο παραπάνω αριθμός αντιπροσωπεύει το 15% όλων των ασθενών που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα της Covid-19 από την 1η Αυγούστου 2020 ως τις 21 Μαρτίου 2021.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας που ανέλυσε η εφημερίδα The Guardian. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι στο ένα πέμπτο των νοσοκομείων, κόλλησε ο ένας στους πέντε ασθενείς που εισήλθε σε αυτά χωρίς να νοσεί από την Covid-19.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, αυτό οφείλεται στην έλλειψη κλινών και τις απαρχαιωμένες υποδομές αρκετών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, καθώς και στην απόφαση των αρμοδίων αρχών να συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών υγείας και σε όλα τα μη-Covid περιστατικά, κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, που έπληξε ιδιαιτέρως σφοδρά τη Βρετανία.

Όσον αφορά στο ποσοστό θανάτων ανάμεσα σε εκείνους που μολύνθηκαν κατά την παραμονή τους στα νοσοκομεία, το Σύστημα Υγείας δεν παρέχει σχετικά στοιχεία. Ωστόσο, οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι σημειώνουν πως καθώς είναι πιθανό η υγεία τους να είναι επιβαρυμένη ήδη και το ανοσοποιητικό τους αδύναμο, οι πιθανότητες να εμφανίσουν επιπλοκές ή και να χάσουν τη ζωή τους.

Πρόβλημα και στους οίκους ευγηρίας

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνουν την εικόνα και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπου επίσης η ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αποτελεί μεγάλο και δισεπίλυτο πρόβλημα. Παράλληλα, αναδεικνύει πλευρές που θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί προκειμένου να ελεγχθεί η εξάπλωση της νόσου.

Μια ακόμη τέτοια πλευρά είναι και η κατάσταση που επικρατεί στους οίκους ευγηρίας στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπολογίζεται ότι οι θάνατοι από κοροναϊό σε αυτούς τους χώρους πλησιάζουν τις 30.000 – σε σύνολο 126.500.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024