Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision: Απειλές για τη ζωή της δέχεται η ρωσίδα τραγουδίστρια Manizha

Eurovision: Απειλές για τη ζωή της δέχεται η ρωσίδα τραγουδίστρια Manizha

Η Manizha θα ερμηνεύσει στην φετινή Eurovision το «Russian Woman» ένα τραγούδι για τη θέση των γυναικών στη Ρωσία. που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Ρωσία

Το τραγούδι της Ρωσίας για τον διαγωνισμό της Eurovision 2021, με τίτλο «Russian Woman» και ερμηνεύτρια τη Manizha, προκάλεσε αντιδράσεις
Η Manizha και το τραγούδι «Russian Woman» που θα εκπροσωπήσουν τη Ρωσία στον διαγωνισμό της Eurovision 2021, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιδράσεων για τη θεματολογία του, ωστόσο αρμόδια επιτροπή αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη (18/03) πως δεν υπάρχουν αρνητικές αναφορές στο κομμάτι.

Όλα άρχισαν όταν το εκδοτικό συμβούλιο της εφημερίδας «Veteranskie Vesti» απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, αναφορικά με το τραγούδι της Manizha.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επικριτές, η σκηνική εμφάνιση της τραγουδίστριας προσβάλλει την αξιοπρέπεια των Ρωσίδων γυναικών και παραβιάζει την εθνική αρμονία.

Ωστόσο με βάση μια πηγή την οποία επικαλείται σε σχετική δημοσίευση το RIA Novosti, δεν εντοπίστηκαν αρνητικές αναφορές στο τραγούδι της Manizha, η οποία επελέγη για τον διαγωνισμό της Eurovision 2021 μέσω του εθνικού τελικού που έγινε στις 8 Μαρτίου.

View this post on Instagram

A post shared by MANIZHA (@manizha)

Από την πλευρά της Manizha, η εκπρόσωπός της Μάγια Σερίκοβα σε σχετικές δηλώσεις υποστήριξε: «Συνεχίζουμε να ζούμε!».

Η νεαρή ερμηνεύτρια κέρδισε στην ψηφοφορία του κοινού του εθνικού τελικού και θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στον διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία. Γεννημένη το 1991 στο Τατζικιστάν, μια φτωχή πρώην σοβιετική δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας, η Manizha και η οικογένειά της έφυγαν για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο και εγκαταστάθηκαν στη Μόσχα τρία χρόνια αργότερα.

Ως τραγουδίστρια είναι γνωστή χάρη σε σύντομα μουσικά κλιπ στο Instagram, που συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.

Εκτός από τη μουσική της σταδιοδρομία, η ίδια είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των προσφύγων. Το 2019, δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά με ένα κουμπί συναγερμού για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα στη Ρωσία. Τον Δεκέμβριο, έγινε επίσης πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι κάποιος μπορεί να σε μισεί τόσο πολύ», λέει η τραγουδίστρια στον ανταποκριτή του BBC, Steve Rosenberg.

Στους Ρώσους που αντιπαθούν το μήνυμα της γυναικείας ενδυνάμωσης του τραγουδιού, η Manizha απαντά:

«Ακούμε πάντα από την παιδική ηλικία ‘Πρέπει να είσαι έτσι, πρέπει να είσαι αλλιώς. Η φούστα σου πρέπει να είναι μακρύτερη…’ Αυτά τα στερεότυπα κάνουν τη ζωή μας τόσο άσχημη και έχω κουραστεί».

Αυτό που την πληγώνει περισσότερο είναι εκείνοι που την αντιπαθούν επειδή δεν είναι Ρωσίδα.

«Το μίσος ήταν ακραίο. Ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι κάποιος μπορεί να σε μισεί τόσο πολύ. Μια γυναίκα, που έχει δύο παιδιά, έγραψε: «Θα προσευχηθώ στον Θεό το αεροσκάφος σου να συντριβεί, όταν πας στο Ρότερνταμ».

Ενώ ένα άλλο μήνυμα που της έστειλαν ανέφερε: «Αν τραγουδάς έτσι για τις Ρωσίδες, δεν θα ζήσεις πια εδώ».

Η ίδια τονίζει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αν και παραδέχεται ότι η σκέψη αυτή πέρασε από το μυαλό της.

«Φυσικά είχα αυτές τις σκέψεις, αλλά τώρα έχω πολλή υποστήριξη. Μπορώ να το δω. Όχι μόνο μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από ανθρώπους που σκέφτονται το ίδιο με εμένα. Και αυτό με κάνει πιο δυνατή».

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός της Eurovision 2021 θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ, με τη συμμετοχή 40 χωρών.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024