Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την σεξουαλική του ευχαρίστηση και τον οργασμό του. Πρέπει να ξεχάσουμε τον μύθο ότι ο ένας σύντροφος έχει ευθύνη να φέρει τον άλλο σε οργασμό.

Τι σημαίνει όμως αναλαμβάνω ευθύνη για τη σεξουαλική μου ευχαρίστηση;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που συμβουλεύουν οι ειδικοί είναι να απελευθερωθούμε από τον μύθο πως ο οργασμό του συντρόφου μας είναι προσωπική μας ευθύνη. Κάθε άτομο είναι υπεύθυνο μόνο για τη δική του ευχαρίστηση και τον οργασμό (εάν ο οργασμός είναι ανάμεσα σ’ αυτά που επιδιώκει).

Χωρίς αμφιβολία θέλουμε οι σύντροφοί μας να είναι ενθουσιώδεις συμμετέχοντες στην πορεία προς την ολοκλήρωση, αλλά όπως και εμείς, είναι και εκείνοι αντίστοιχα υπεύθυνοι για τη δική τους σεξουαλική ευχαρίστηση.

Για να βιώσει κανείς απόλαυση, πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις οι οποίες όμως διαφέρουν για το κάθε άτομο. Χρειάζεται να αναλογιστούμε και να καταλάβουμε τι πρέπει να συμβεί και τι όχι, προκειμένου να έχουμε τις πιθανότητες με το μέρος μας ώστε να απολαύσουμε το καλύτερο δυνατό σεξ.

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν συχνά πως σκέψεις γύρω απ’ τις υποχρεώσεις της ημέρας τους αποσπούν. Αν μπορείτε σβήστε όσα περισσότερα μπορείτε από τη λίστα πριν κατευθυνθείτε προς το κρεβάτι (δεν είναι ψέμα πως το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να θεωρηθεί προκαταρκτικό με αυτή την έννοια).

Take responsibility for your pleasure by communicating your desires with your partner. It is not as hard to do as you think, and you will be glad you did.

Δημοσιεύτηκε από Lifecycle Women’s Health στις Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

Αν υπάρχει κάτι που ξέρεις ότι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην απόλαυσή σου αντιμετώπισέ το. Αν τα πόδια σου κρυώνουν φόρα κάλτσες, αν δεν έχεις ενέργεια κάνε έναν σύντομο ύπνο κ.ο.κ. Μην αφήνεις πάντως τα πράγματα στην τύχη τους και αν ξέρεις πως κάτι μπορεί να σταθεί εμπόδιο για σενα, πάρε το στα σοβαρά και αντιμετώπισέ το.

Μήπως ξέρεις τι χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις αλλά περιμένεις ο σύντροφός σου να το καταλάβει μόνος του; Δυστυχώς, δεν είμαστε ακόμη σε θέση να επικοινωνούμε τηλεπαθητικά. Μέχρι η τεχνολογία να επιτρέψει κάτι τέτοιο, δοκίμασε να μιλήσεις ανοιχτά για τις επιθυμίες σου.

Αν το βρίσκεις πολύ δύσκολο, ίσως αρκεί να επιβραβεύσεις τη σωστή κίνηση με ένα επιφώνημα. Και πάντοτε μπορείς απλώς να μετακινήσεις το χέρι του παρτενέρ σου στο κατάλληλο σημείο. Το πιθανότερο είναι πως και σε εκείνον θα αρέσει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο