Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόδα & 1821: Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές εμπνέονται από την Eπανάσταση

Μόδα & 1821: Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές εμπνέονται από την Eπανάσταση

Το μαντήλι Hermès, τα συλλεκτικά sneakers Superga και άλλα μοναδικά κομμάτια που δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν την εθνική μας επέτειο.

Διεθνείς οίκοι και Έλληνες σχεδιαστές δημιουργούν ρούχα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που τιμούν την επέτειο των 200 ετών από την Eλληνική Eπανάσταση.

Τα κοσμήματα του βραβευμένου Γιάννη Σεργάκη ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Φέτος έστρεψε το βλέμμα του στις φουστανέλες των ηρώων της επανάστασης και σχεδίασε μια φουστανέλα από πορσελάνη.

«Για εμάς ήταν η πρώτη χρονιά που φτιάξαμε ένα αντικείμενο γιατί δεν θέλαμε να είναι ένα κόσμημα. Θέλαμε να είναι κάτι για όλους τους Έλληνες. Έψαξα να βρω ποιός ήταν αυτός που οδήγησε την επανάσταση και αυτός που ήταν ο καθοριστικός παράγοντας και τελικώς κατέληξα στην ιδέα ότι όλοι έβαλαν το χεράκι τους. Και αυτό που ήθελα να τιμήσω με την φουστανέλα που φτιάξαμε από πορσελάνη ήταν ότι είναι ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yatzer (@yatzer)

Sneakers με έμπνευση από την Eλληνική Eπανάσταση;

Η ιταλική εταιρεία Superga ένωσε τις δυνάμεις του με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, δημιουργώντας ένα limited edition υπόδημα με την εικαστική υπογραφή του καλλιτέχνη.H εταιρεία έφτιαξε 200 αριθμημένα κομμάτια όσα και τα χρόνια της επετείου και είναι διαθέσιμα παγκοσμίως.

Με 21 σφραγίδες Ελευθερίας τιμά ο Οίκος Ζολότα την επέτειο των διακοσίων ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η χρήση τους ως προσωπική σφραγίδα, είτε για μελάνι είτε για βουλοκέρι, μας ταξιδεύει στους περασμένους αιώνες του ελληνισμού. Στη συλλογή περιλαμβάνονται οι σφραγίδες του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Οδυσσέα Ανδρούτσου.

Η εταιρεία Zeus + Dione και ο Marios Schwab, υπογράφουν μια συλλογή με επιρροές από τις στολές των ηρώων της επανάστασης που άνοιξαν το δρόμο για την ελευθερία, από το φόρεμα Hellas με τις λευκές και μπλε ρίγες, μέχρι το συλλεκτικό μεταξωτό μαντήλι Evzones.

Έμπνευση από την παραδοσιακή φορεσιά της Μπουμπουλίνας δημιούργησε η η Ancient Kallos δημιούργησε την επετειακή συλλογή 1821 Bouboulina Capsule Collection με επιρροές από τις γυναίκες της Ελληνικής Eπανάστασης αλλά και την παραδοσιακή στολή των ευζώνων.

Την Ελληνική Επανάσταση τιμά και ο διεθνής Οίκος Hermes με ένα φουλάρι που δημιουργήθηκε από τον Έλληνα ζωγράφο Ηλία Καφούρο.

«Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο µας συνδέεται µε το πεπρωμένο της Ελλάδας. Επιθυμία του oίκου είναι να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Βλέπω το µμαντίλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν µια ιστορία τυπωμένη σε µετάξι».

Ο σχεδιασμός του, που παραπέµπει σε σηµαία, τοποθετεί τα γράµµατα της λέξης µέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Hπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Σπίτια σκαρφαλωµένα σε βουνοπλαγιές, καµπαναριά, αρχαία περιστύλια, γέφυρες και ευωδιαστές βεράντες που φωλιάζουν µέσα σε καταπράσινα τοπία».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024