Μία λαθρεπιβάτης κατ’ εξακολούθηση μπήκε στη φυλακή αφού συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο. Η Marilyn Hartman είναι μία γυναίκα διαβόητη για την αποφυγή της ασφάλειας του αεροδρομίου και την ικανότητα της να επιβιβάζεται σε αεροπλάνα χωρίς εισιτήριο.

Στην Hartman είχε επιβληθεί δικαστική ποινή που της απαγόρευε να πάει οπουδήποτε κοντά σε αεροδρόμιο. Ωστόσο την περασμένη Τρίτη, η ηλεκτρονική οθόνη παρακολούθησης της 69χρονης φέρεται να ενεργοποιήθηκε όταν έφυγε από την εγκατάσταση όπου έμενε, ωθώντας τους αξιωματικούς να αρχίσουν να παρακολουθούν τις κινήσεις της. Συνελήφθη μία ώρα αργότερα καθώς πλησίασε το αεροδρόμιο με τρένο.

Η Hartman επιβιβαζόταν παράνομα σε αεροπλάνα ή προσπαθούσε να επιβιβασθεί σε αυτά για περισσότερο από μια δεκαετία. Με την πάροδο των ετών, η ίδια συμμετείχε σε τουλάχιστον 22 παρόμοια επεισόδια σε αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, πολλά από τα οποία ήταν επιτυχημένα. Το 2014, συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Los Angeles μετά από κρυφή πτήση από το San Jose της Καλιφόρνια, ανέφερε η εφημερίδα Chicago Tribune. Αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Phoenix Sky Harbor, αφέθηκε με απλή προειδοποίηση.

Το 2018, κατάφερε να περάσει από την ασφάλεια του αεροδρομίου O’Hare και να επιβιβαστεί σε πτήση για το Λονδίνο και το αεροδρόμιο Heathrow, παρόλο που δεν είχε διαβατήριο ή εισιτήριο. Σε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε αυτήν την εβδομάδα στο CBS2 Chicago, η Hartman είπε ότι είχε επιβιβαστεί σε αεροπλάνα χωρίς εισιτήριο τουλάχιστον 30 φορές, «Την πρώτη φορά που μπόρεσα να περάσω, πέταξα στην Κοπεγχάγη. Τη δεύτερη φορά, πέταξα στο Παρίσι.».

Η τακτική της ήταν απλή. Είτε κρυβόταν πίσω από άλλους επιβάτες και έμπαινε μαζί με κάποιον άλλο ή με κάποιο ταξιδιωτικό group, είτε έβρισκε ταξιδιωτικά έγγραφα που είχαν πέσει ή ξεχαστεί από κάποιον και επιβιβαζόταν με αυτά. Συχνά, κρυβόταν στην τουαλέτα του αεροπλάνου μέχρι την απογείωση και μετά έβρισκε κάποια κενή θέση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ίδια πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια, η οποία ενεργοποιείται από κάτι πέρα του ελέγχου της.

Με πληροφορίες από το Jenny.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr