Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σας αφορά: Έτσι θα στείλετε απόρρητα μηνύματα στο Whatsapp

Σας αφορά: Έτσι θα στείλετε απόρρητα μηνύματα στο Whatsapp

Η πασίγνωστη πλατφόρμα μηνυμάτων έδωσε μία νέα λειτουργία που εξασφαλίζει το απόρρητο των συνομιλιών μεταξύ των χρηστών

Το WhatsApp προσφέρει την λειτουργία αυτοκαταστροφής για τις συνομιλίες. Μέσα στις μεγάλες αλλαγές που έχει προαναγγείλει η πασίγνωστη πλατφόρμα είναι και τα απόρρητα μηνύματα. Η πλατφόρμα έχει λανσάρει επίσης και μία ψηφιακών συναλλαγών προσπαθώντας να διατηρήσει τον ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες παρόμοιες πλατφόρμες.

Πιο συγκεκριμένα, όταν  ενεργοποιείτε την λειτουργία για μια συγκεκριμένη ομαδική ή ιδιωτική συνομιλία, τα μηνύματα σβήνονται αυτόματα από το τηλέφωνό σας. Αλλά και από τον παραλήπτη μετά από μια εβδομάδα.

Βήμα – βήμα ολόκληρη η διαδικασία

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε την τελευταία έκδοση του WhatsApp στο τηλέφωνο σας από το Play Store σε μια συσκευή Android και το App Store σε ένα iPhone.

Τώρα, ανοίξτε την εφαρμογή «WhatsApp» στο iPhone ή την Android συσκευή σας και εισαγάγετε την ομαδική ή την ιδιωτική συνομιλία που θέλετε να ορίσετε για αυτοκαταστροφή στην καρτέλα «Chats».

Πατήστε το όνομα του παραλήπτη ή της ομάδας στην κορυφή της συνομιλίας για να επισκεφθείτε τη σελίδα του προφίλ του.

Επιλέξτε «Disappearing messages». Σημείωση: Σε μια ομαδική συνομιλία, μόνο οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να ορίσουν αυτήν τη ρύθμιση.

Ενεργοποιήστε την επιλογή «On» για να ενεργοποιήσετε τα μηνύματα να εξαφανίζονται σε αυτή τη συνομιλία.

Τώρα, οποιοδήποτε κείμενο ή μέσο που αποστέλλεται σε αυτήν τη συνομιλία από εσάς ή το άλλο άτομο θα διαγραφεί μετά από μια εβδομάδα.

Ο σκοπός της νέας λειτουργίας

Ωστόσο, τα μηνύματα που έχουν σταλεί πριν από αυτήν την αλλαγή δεν θα επηρεαστούν. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφανισμένων μηνυμάτων κάνοντας την αντίστροφη ρύθμιση.

Όταν είναι ενεργοποιημένο, το WhatsApp θα ειδοποιήσει τον παραλήπτη και θα προσθέσει ένα μικροσκοπικό εικονίδιο ρολογιού πάνω από τη μικρογραφία της εικόνας της συνομιλίας.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αυτό δεν εμποδίζει τα μέλη της συνομιλίας να τραβήξουν screenshot στις συνομιλίες ή να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των μέσων αλλού. Επιπλέον, η επιλογή του export της συνομιλίας θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη.

Επομένως, η λειτουργία αυτοκαταστροφής του WhatsApp είναι αυστηρά μόνο για την τακτική εκκαθάριση των εισερχομένων σας από περιττά μηνύματα, όχι για ιδιωτικές και εμπιστευτικές συνομιλίες.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024