Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρομπότ απολύμανσης παραδίδονται σε Ωνάσειο και Παπαγεωργίου

Ρομπότ απολύμανσης παραδίδονται σε Ωνάσειο και Παπαγεωργίου

Στο πλαίσιο προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ρομπότ που απολυμαίνει εσωτερικούς χώρους με υπεριώδη ακτινοβολία παραδόθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ ακόμα ένα αναμένεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Παπαγεωργίου με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Οι παραδόσεις εντάσσονται σε σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εν μέσω πανδημίας αγοράζει 200 ρομπότ απολύμανσης για ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Τα ρομπότ μπορούν να απολυμάνουν τους απλούς θαλάμους ασθενών σε δέκα λεπτά, ενώ μία φόρτιση επαρκεί για περίπου 12 θαλάμους.

Το σχέδιο είχε ανακοινωθεί στις αρχές της πανδημίας, όταν το ενδεχόμενο διασποράς του κοροναϊού από μολυσμένες επιφάνειες θεωρείτο πιθανό.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα εκπνεόμενα σωματίδια είναι το κύριο μέσο διασποράς του ιού, και πολλοί θεωρούν πλέον ότι τα ρομπότ απολύμανσης χρησιμεύουν μόνο ως μέσο καθησυχασμού.

«Στόχος είναι να διασφαλιστεί ένα αποστειρωμένο περιβάλλον στα νοσοκομεία χωρίς να εκτίθεται το προσωπικό σε περιττό κίνδυνο. Δεδομένου ότι πρόκειται για φυσική διαδικασία και όχι για χρήση χημικού απολυμαντικού, η χρήση του είναι ασφαλέστερη για το προσωπικό του νοσοκομείου και τους ασθενείς, καθώς δε χρειάζεται πλέον να χειρίζεται, να μεταφέρει ή να αποθηκεύει τοξικές, επικίνδυνες ή διαβρωτικές χημικές ουσίες» εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απολυμαντικά ρομπότ πρόκειται επίσης να σταλούν σε Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κροατία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Σλοβενία.

Η Κομισιόν διέθεσε κονδύλι 12 εκατ. ευρώ για τα ρομπότ από Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης (ESI).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024