Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φον ντερ Λάιεν προς Ευρωβουλή: Κατεπείγουσα η έγκριση της «Πράσινης Κάρτας Υγείας»

Φον ντερ Λάιεν προς Ευρωβουλή: Κατεπείγουσα η έγκριση της «Πράσινης Κάρτας Υγείας»

Η επιστολή της προέδρου της Κομισιόν προς τον ομόλογό της στην Ευρωβουλή, Νταβίντ Σασόλι, ζητά να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της επείγουσας συζήτησης και έγκρισης. Θετικό το ΕΛΚ, αντιδράσεις από άλλες πολιτικές ομάδες.

«Έχει μεγάλη σημασία οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των θεσμών για τη συγκεκριμένη πρόταση να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ παράλληλα θα συνεχίζονται οι εντατικές προετοιμασίες με τους ειδικούς από τα κράτη-μέλη για την υιοθέτηση των αναγκαίων τεχνικών προδιαγραφών και επιλογών. Σε αυτό το φόντο και με ύψιστο σεβασμό για τον θεσμικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας παρακαλώ να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία του επείγοντος, με βάση το άρθρο 163 του κανονισμού του Κοινοβουλίου».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την επιστολή που έλαβε χθες το προεδρείο της Ευρωβουλής και φέρει την υπογραφή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με στόχο να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι προετοιμασίες που απαιτούνται για να τεθεί σε ισχύ η «Πράσινη Κάρτα Υγείας» μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Η πρώτη αντίδραση, μάλιστα, εκ μέρους του επικεφαλής της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ήταν θετική. «Είναι ανάγκη να είμαστε έτοιμοι για τη θερινή περίοδο. Για τον λόγο αυτό στηρίζουμε την πρόταση της Κομισιόν για τη διαδικασία του επείγοντος», δήλωσε στο Politico ο πρόεδρός της, Μάνφρεντ Βέμπερ, για να προσθέσει: «Οφείλουμε να ενισχύσουμε την προοπτική ανοίγματος των οικονομιών μας, αντί να την καθυστερήσουμε».

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως δεν αντέδρασαν όλες οι πολιτικές ομάδες με την ίδια θέρμη. Για του λόγου το αληθές, η Ολλανδέζα Σόφι ιντ Βελντ, μέλος της ομάδας Renew Europe (στην οποία ανήκει και το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν), αν και τάχθηκε υπέρ του «διαβατηρίου υγείας», έκανε ευθέως λόγο για προσπάθεια της φον ντερ Λάιεν να «εκβιάσει» τους ευρωβουλευτές.

«Οι προσπάθειες να παρακαμφθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ελέγχου αποτελούν λαθροχειρία της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Μας επιβάλει μια λανθασμένη επιλογή ανάμεσα στην ελευθερία και τη δημοκρατία. Εκβιασμός», έγραψε στο Twitter – ενώ ανάλογες επιφυλάξεις εκφράζουν και στελέχη των Σοσιαλιστών και άλλων ομάδων.

Μένει να φανεί πόσο αυτή η κόντρα θα επιφέρει επιπλέον καθυστερήσεις.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024