Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ροναλντίνιο : Η άνοδος και η πτώση του «μάγου» της μπάλας

Ροναλντίνιο : Η άνοδος και η πτώση του «μάγου» της μπάλας

Ο Ροναλντίνιο στο μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του αγωνίστηκε σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όμως τώρα είναι εθισμένος στο αλκοόλ και τα πάρτι με όργια

«Το δύσκολο δεν είναι να βρεθείς κάποια στιγμή στην κορυφή. Το δύσκολο είναι να διατηρηθείς εκεί». Αυτό το ξέρει καλύτερα από όλους ο Ροναλντίνιο.

Ο παίκτης που πριν από λίγα χρόνια, φορώντας την φανέλα της Μπαρτσελόνα… ανάγκασε με την απόδοση του, τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης να τον χειροκροτήσουν όρθιοι μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», κινδυνεύει να βλάψει ανεπανόρθωτα την υστεροφημία του.

Ο Ροναλντίνιο στο μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του αγωνίστηκε σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, κυρίως ως αριστερός πλάγιος μέσος αλλά και ως μεσοεπιθετικός.  Συχνά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του και από ορισμένους ως ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

Γεννήθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας και εκεί ήταν πολύ δύσκολο να ξεφύγει από τους κυνηγούς ταλέντων της διασημότερης ομάδας της περιοχής, της Γκρέμιο.

Εκεί ο Ροναλντίνιο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και σε 52 συμμετοχές πρόλαβε να πετύχει 21 γκολ. Εκεί έκατσε μόλις τρία χρόνια και το 2001 σε ηλικία 21 ετών, έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ευρώπη.

Η ομάδα που τον ανακάλυψε πρώτη στην Ευρώπη, ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν.  Παρόλο που είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο, δεν κατάφερε να στεριώσει στο Παρίσι.

Δύο ήταν οι ομάδες που τον διεκδίκησαν πραγματικά. Η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από το 2003 μέχρι το 2008 ήταν τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια του Ροναλντίνιο. Μέσα σε αυτή την πενταετία κατέκτησε… τα πάντα με την Μπαρτσελόνα και σε προσωπικό επίπεδο.

Έχοντας πλέον κατακτήσει όλα τα σημαντικά τρόπαια άρχισε ο κορεσμός.

Το 2008 ήταν η σειρά της Μίλαν να τον εντάξει στο δυναμικό της, ωστόσο σε καμία από τις τρεις σεζόν στις οποίες αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας του Μιλάνου δεν εντυπωσίασε.

Κάπου εκεί σήμανε και το τέλος της αδιαμφισβήτητα τεράστιας καριέρας του….

Η λατινική φράση «sic transit gloria mundi», που σημαίνει «έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου», ταιριάζει γάντι στον άλλοτε σταρ των γηπέδων και φανταχτερό εραστή της χλιδάτης ζωής.

Με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του και κατασχεμένο τόσο το βραζιλιάνικο όσο και το ισπανικό του διαβατήριο, ο Ροναλντίνιο είχε πάρει από καιρό την κάτω βόλτα.

Χρέη, κατασχέσεις, δικαστικά εντάλματα κατακλύζουν πλέον τον άλλοτε σούπερ σταρ των γηπέδων.

Κλείνοντας τα 41 χρόνια έχει κατρακυλήσει σε έναν άστατο τρόπο ζωής, ενώ φέρεται να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Οι δυσκολίες βέβαια δεν φαίνεται πως τον έχουν εγκαταλείψει καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα Extra που επικαλείται τις μαρτυρίες φίλων του, ο πρώην άσος έχει κατρακυλήσει σε έναν άστατο τρόπο ζωής, ενώ φέρεται να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

«Πλέον κάθε μέρα είναι για εκείνον σαν ένα πάρτι, αλλά είναι θλιμμένος. Διοργανώνει μπάρμπεκιου, αναζητά συντροφιά σε όποιον να ‘ναι και έχει γίνει αλκοολικός. Πίνει κάθε μέρα με το που ανοίγει τα μάτια του. Πίνει ό,τι βρει μπροστά του, τζιν, βότκα, ουίσκι, μπύρες και το κάνει ασταμάτητα μέχρι να κοιμηθεί. Και την επόμενη ξανά το ίδιο. Ζει σε ένα φρούριο με ό, τι χρειάζεται. Εχει μια τεράστια καρδιά και προσπαθεί να είναι γενναιόδωρος με τους φίλους του, αλλά δεν είναι όλοι πραγματικoί και δεν βλέπουν ότι κάνει πολύ κακό στον εαυτό του», λέει στενή του φίλη.

Η περιουσία του έφτανε τα 120 εκατ.ευρώ. Και όλα πλέον έχουν χαθεί. Ζει μόνο από «αρπαχτές» από εμφανίσεις του σε event και διαφημίσεις.

Το πλαστό διαβατήριο

Ο τελευταίος διασυρμός του συνέβη όταν συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του Ρομπέρτο να κυκλοφορεί στην Παραγουάη με πλαστό διαβατήριο.

Αντιμετωπίζει πια ποινή φυλάκισης έξι μηνών, ενώ για την ώρα, και μέχρι να οριστεί δικάσιμος, συνωστίζεται προφυλακισμένος μαζί με μαζί με 192 άλλους κρατούμενους κακοποιούς μιας χώρας που έχει ήδη κλείσει προληπτικά τα σχολεία εξαιτίας του κοροναϊού.

Ο Ροναλτίνιο πρωταγωνιστεί σε trap βίντεο κλιπ

Ο μάγος της μπάλας αποφάσισε να κάνει ένα πέρασμα και από το πεντάγραμμο.

Ο Ροναλντίνιο πήρε μέρος στο νέο τραγούδι του ράπερ Tropa do Bruxo και είδε ξανά το όνομά του πρωτοσέλιδο.

Επιστρέφοντας στη ζωή του, ο 40χρονος κάνει τη μετάβαση στη μουσική, σκοπεύοντας να κυκλοφορήσει 8 τραγούδια μέσα στη χρονιά.

Η πρώτη του εμφάνιση ωστόσο στον κόσμο της μουσικής έγινε μέσω της συμμετοχής του σε βίντεο κλιπ, παρέα με μοντέλα που φορούν μπικίνι.

«Η σάμπα και η παγόδα ήταν πάντα μαζί μου γιατί βρίσκονται κοντά στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι επίσης κοντά στη rap, το hip hop και την trap», είπε ο Βραζιλιάνος σταρ σε συνέντευξη του στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «SportbuzzUOL». Ενώ, παράλληλα, υπογράμμισε στους στόχους του νέου του εγχειρήματος.

«Το Tropa de Bruxo είναι ένα project ανάμεσα σε μένα και στο Wusta Studio. Θέλω να αναδείξω νέους καλλιτέχνες, αλλά και να ωθήσω ακόμα και ήδη γνωστούς μουσικούς να γίνουν καλύτεροι. Η μουσική ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου και μεταμορφώνω κομμάτια της καθημερινότητας μου σε μουσική. Οπότε, μπορείτε να περιμένετε πολλές συνεργασίες, σε συνδυασμό βέβαια με τα οκτώ τραγούδια που θα κάνουμε. Θέλω όλοι να ασχοληθούν με την trap μουσική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ροναλντίνιο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024