Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«This Is a Robbery»: Ντοκιμαντέρ στο Netflix για την πιο διάσημη ληστεία στην ιστορία της τέχνης

«This Is a Robbery»: Ντοκιμαντέρ στο Netflix για την πιο διάσημη ληστεία στην ιστορία της τέχνης

Το τελευταίο true crime ντοκιμαντέρ του Netflix αφορά τη διαβόητη ληστεία στο Isabella Stewart Gardner Museum της Βοστώνης η οποία προς το παρόν δεν έχει διαλευκανθεί

Το τελευταίο true crime ντοκιμαντέρ του Netflix αφορά τη διαβόητη ληστεία στο Isabella Stewart Gardner Museum της Βοστώνης η οποία προς το παρόν δεν έχει διαλευκανθεί: δύο ληστές, ντυμένοι όργανα της τάξης, έδεσαν ένα νυχτοφύλακα και έφυγαν με 13 αριστουργήματα τέχνης, όπως πίνακες των Ρέμπραντ, Βερμέερ, Ντεγκά και Μανέ, των οποίων η συνολική αξία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η σειρά σε τέσσερα μέρη, με τίτλο «This Is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist» είναι δημιούργημα των αδελφών από τη Βοστώνη Nick και Colin Barnicle, τους οποίους η ληστεία γοήτευε από τα παιδικάτα τους και θα αρχίσει να προβάλλεται στις 7 Απριλίου.

Την περασμένη Τετάρτη ήταν η 31η επέτειος της διάρρηξης, η οποία έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες εν μέσω εορτασμών για τον St. Patrick (η Βοστώνη είναι φημισμένη για την ιρλανδική κοινότητά της).

Εξακολουθεί να ισχύει η αμοιβή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανάκτηση των έργων ζωγραφικής, και η ληστεία παραμένει η πιο «ακριβή» ληστεία έργων τέχνης στην ιστορία των ΗΠΑ.

Κανείς δεν συνελήφθη ποτέ, κανείς δεν οδηγήθηκε στο δικαστήριο, γεγονός το οποίο έχει γεννήσει πολυάριθμες θεωρίες για το τι ακριβώς συνέβη και το πού είναι οι πίνακες.

Οι υποψίες πέφτουν και στην ιταλική μαφία και στην ιρλανδική «μαφία» και οι προσπάθειες εύρεσης των έργων έχουν επεκταθεί σε πολλές ηπείρους.

Το 2013, το FBI ανακοίνωσε ότι είχε ταυτοποιήσει τους δύο κλέφτες, αλλά τα ονόματά τους δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα. Οι δύο οι οποίοι, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, εφέροντο ως δράστες πέθαναν λίγο μετά τη ληστεία.

Ο μοναδικός επιζών ύποπτος, ο διαβόητος γκάνγκστερ της New England, Robert Gentile έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Φεβρουάριο δηλώνοντας ότι οι ισχυρισμοί για εμπλοκή του είναι «ψέμα, πέρα για πέρα».

Η σειρά, όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ, υπόσχεται να είναι «σε ίσες δόσεις, ένα δράμα, μια true crime ιστορία και μια τρελή κωμωδία παρεξηγήσεων» εξήγησε, η παραγωγός Jane Rosenthal.

Από την πλευρά του, ο Colin Barnicle δήλωσε στην εφημερίδα Boston Globe: «Ακόμη κι αν έχετε διαβάσει όλα τα βιβλία, ακόμη κι αν έχετε ακούσει οτιδήποτε έχει ειπωθεί για αυτό, εδώ υπάρχουν καινούργια πράγματα. Και καταλήγουμε σε συμπέρασμα».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024