Το εμβόλιο που ανέπτυξαν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca κατά της Covid-19 είναι σε ποσοστό 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικής νόσου, σύμφωνα με ευρεία κλινική έρευνα τρίτης φάσης που διεξήχθη στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, το εμβόλιο αυτό αποδείχθηκε κατά 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρής νόσησης και νοσηλείας λόγω Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η AstraZeneca, ανεξάρτητη επιτροπή υγειονομικής ασφαλείας διεξήγαγε έρευνα στις ΗΠΑ σχετικά με τους θρόμβους στο αίμα καθώς και συγκεκριμένα με τις εγκεφαλικές θρομβώσεις.

Η έρευνα έδειξε ότι «δεν υφίσταται αυξημένος κίνδυνος θρόμβωσης ή περιστατικών που σχετίζονται με θρόμβωση μεταξύ των 21.583 συμμετεχόντων, οι οποίοι έλαβαν τουλάχισοτν μία δόση του εμβολίου. Παράλληλα η ιδιαίτερη έρευνα για εγκεφαλικές θρομβώσεις δεν εμφάνισε κανένα περιστατικό στη δοκιμή αυτή».

Η ανακοίνωση της AstraZeneca έρχεται να προστεθεί σε πρόσφατη μελέτη που έδειξε ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech αποτρέπει το 80% της ασυμπτωματικής λοίμωξης, ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr