Ο νοτιοκορεάτικος δορυφόρος τηλεκατευθυνόμενης σάρωσης της Γης CAS500-1 και ακόμη 37 μικροδορυφόροι που εκτοξεύθηκαν σήμερα στο Διάστημα από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, με τον πύραυλο  Soyuz-2.1a, τέθηκαν επιτυχώς σε τροχιά, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Η Roskosmos διευκρίνισε ότι η ιδιομορφία της εν λόγω εκτόξευσης ήταν η χρήση ενός νέου συστήματος διαχωρισμού των δορυφόρων που φέρουν έναν ευαίσθητο επιστημονικό εξοπλισμό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί εν συνεχεία  για την εκτόξευση μικροδορυφόρων  της σειράς  CAS500 όπως και μιας σειρά ρωσικών δορυφόρων.

Ο πύραυλος  Soyuz-2.1a  με 38 δορυφόρους από 18 χώρες εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ το πρωί στις 09.07 ώρα Μόσχας. Αρχικά η εκτόξευση του είχε προγραμματισθεί για τις 20 Μαρτίου, αλλά το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στις  22 Μαρτίου, λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος με τον επίγειο εξοπλισμό, το οποίο αντιμετωπίσθηκε.

Με τον πύραυλο Soyuz-2.1a τέθηκαν σε τροχιά ο νοτιοκορεάτικος δορυφόρος CAS500-1, ο ιαπωνικός δορυφόρος απομάκρυνσης διαστημικών αποβλήτων  ELSA-d, ιαπωνικοί δορυφόροι σάρωσης της Γης GRUS, ένα μικροδορυφόρος της Σαουδικής Αραβίας που θα λαμβάνει απεικονίσεις  της Γης και θα καλύπτει επικοινωνιακές ανάγκες, NAJM-1 και δορυφόροι επικοινωνιών του Τεχνολογικού πανεπιστημίου του Βερολίνου. Επίσης εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά μικροδορυφόρος της ρωσική Ανώτατης Σχολής Οικονομίας καθώς και άλλοι μικροδορυφόροι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr