Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μισέλ Φάιφερ: Γιατί δεν έχει πάρει ακόμη Όσκαρ;

Μισέλ Φάιφερ: Γιατί δεν έχει πάρει ακόμη Όσκαρ;

Στα 62 της χρόνια η Μισέλ Φάιφερ θεωρείται από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς στο Hollywood.

Αν και αρκετές φορές προτεινόμενη για Όσκαρ, δεν κατάφερε ποτέ θα κρατήσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Όλοι όμως λένε ότι με τη νέα της ταινία «French Exit» του Αζάζελ Τζέικομπς έχει σοβαρές πιθανότητες να απευθύνει ευχαριστήριο λόγο στη φετινή απονομή.

Ο νέος ρόλος πρόκληση

Στην ταινία ερμηνεύει τη Φράνσις, η οποία, αφού σπατάλησε όλη την κληρονομιά του πεθαμένου συζύγου της και ρευστοποίησε ό,τι της είχε απομείνει, αποφασίζει να ζήσει σε ένα δανεικό διαμέρισμα στο Παρίσι μαζί με τον γιο της κι έναν γάτο που μπορεί και να είναι μετενσάρκωση του νεκρού συζύγου της.

Η Φράνσις είναι ένα γοητευτικό, πολύπλοκο και συνάμα εξοργιστικό πλάσμα που όμως στη μεγάλη οθόνη μετατρέπεται σε μια μαγευτική ηρωίδα Η ίδια όταν διάβασε το σενάριο της μαύρης αυτής κωμω-δίας είπε πως δεν ήξερε ότι «French Exit» είναι και το κόλπο που κάνει κάποιος όταν θέλει να φύγει από ένα πάρτυ χωρίς να τον πάρει είδηση κανείς, αθόρυβα και χωρίς να χαιρετήσει. «Ανήκω σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων και θυμάμαι ότι το τελευταίο πάρτυ στο οποίο πήγα ήταν ένα πάρτυ-έκπληξη που διοργάνωσης κάποιοι για τα 40ά γενέθλιά μου και είχα αγχωθεί τόσο πολύ προκειμένου να περάσουν όλοι καλά, που πραγματικά πέρασα χάλια και δεν ξανάκανα ποτέ πάρτυ», λέει γελώντας.

Τον Απρίλιο γίνεται 63 ετών.

Η ομορφιά της δεν έχει αλλοιωθεί στο πέρασμα των χρόνων, αντιθέτως ενισχύθηκε με τη σοφία που κέρδισε από τις εμπειρίες που αποκόμισε. Το κορίτσι που λάτρεψαν όλοι οι boomers δίπλα στον ΤΖρν Τραβόλτα στο «Grease» έγινε η φαντασίωση της Generation X όταν την είδαν δίπλα στον Αλ Πατσίνο στην ταινία «Ο Σημαδεμένος». Κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στην ταινία «Σχέσης Πάθους», βραβεύτηκε από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου για τις «Επικίνδυνες Σχέσεις» και προτάθηκε τρεις φορές για Όσκαρ.

Η προσωπική της ζωή

Παντρεμένη εδώ και χρόνια με τον γνωστό παραγωγό Ντέιβιντ Κέλι, γεννημένη στη Σάντα Άννα της Καλιφόρνιας Μισέλ με ελβετική, σουηδική, ολλανδική και γερμανική καταγωγή έχει τρία αδέλφια και δύο παιδιά: μια υιοθετημένη κόρη, την 27χρονη Κλόνπα Ρόουζ και έναν γιο, τον 26χρονο Τζρν Χένρι, σύμφωνα με το Gala

Όταν τη ρωτάνε πού οφείλεται η εξαιρετική της εμφάνιση, δηλώνει: «Ξέρω ότι θα σας απογοητεύσω, αλλά δεν έχω κάνη τίποτα. Φροντίζω απλώς να κοιμάμαι καλά, να τρέφομαι σωστά και υγιεινά και να αθλούμαι». Ομολογεί όπ σπάνια της αρέσει ο τρόπος που παίζει και ότι βλέπει τις ταινίες της μόνο μία φορά, γιατί «είναι πολύ επώδυνο. Οι ταινίες που με προβληματίζουν περισσότερο είναι συνήθως αυτές για τις οποίες έχω πάρει τις καλύτερες κριτικές Είδα τον «Σημαδεμένο» και είπα «Ε, καλή είμαι».

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024