Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελευθερία Ματζουράνη: Σοκ προκαλεί μιλώντας για τη συμπεριφορά Λιβαθινού - «Ήταν μια ακραία βία»

Ελευθερία Ματζουράνη: Σοκ προκαλεί μιλώντας για τη συμπεριφορά Λιβαθινού – «Ήταν μια ακραία βία»

«Κατεβήκαμε κάτω και νιώσαμε σαν βιασμένοι»

Σοκ προξενούν τα όσα λέει η Ελευθερία Ματζουράνη, μέλος της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, για την συμπεριφορά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού.

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών πήρε την απόφαση να καταγγείλει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) την προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά που εισέπραξαν εκπρόσωποί της από τον Στάθη Λιβαθινό πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην καταγγελία τους, η οποία κατατέθηκε στις 11 Μαρτίου στο ΣΕΗ, αφορμή της συνάντησης τους, τον Δεκέμβριο του 2017, με τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ήταν ο αποκλεισμός κωφού υποψηφίου από τις εισαγωγικές εξετάσεις της δραματικής σχολής παρά το γεγονός ότι έχει καταργηθεί ο όρος της «αρτιμέλειας», που προβλεπόταν ως τότε με Προεδρικό Διάταγμα, για τις ιδιωτικές δραματικές σχολές, σύμφωνα με το reader.gr.

Δηλώσεις Ελευθερίας Ματζουράνη

«Κατεβήκαμε κάτω και νιώσαμε σαν βιασμένοι. Δεν περιμένεις μία τέτοια αντιμετώπιση, όταν πηγαίνεις στο γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή του μεγαλύτερου θεάτρου της χώρας. Ήταν μια ακραία βία. Ήμασταν όλοι μουδιασμένοι και με δάκρυα στα μάτια, κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον και ρωτούσαμε τι έχει συμβεί» περιγράφει η Ελευθερία Ματζουράνη στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα».

«Με πάρα πολύ χαρά και αισιοδοξία, βρεθήκαμε στο γραφείο του κ. Λιβαθινού. Η αντιμετώπιση, όμως, που αντικρύσαμε ήταν βαθιά προσβλητική. Μας είπε, μάλιστα, ότι οι σπουδαστές της σχολής κάνουν δώδεκα ώρες μάθημα και ότι είναι αδύνατον ν’ ανταπεξέλθει ένας ανάπηρος. Παράλληλα, ανέφερε ότι ψάχνει πρωταθλητές και ότι δεν θέλει να βάλει έναν ανάπηρο πάνω στη σκηνή, καθώς είναι σαν να βάζει ένα ζώο. Εκεί σηκώθηκα όρθια και του είπα ότι αυτό που μόλις ανέφερε με προσβάλλει όχι μόνο ως ηθοποιό, αλλά και ως άνθρωπο» τόνισε.

Βίντεο

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024