Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς την παρουσία ξένων θεατών οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Χωρίς την παρουσία ξένων θεατών οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Χωρίς την παρουσία θεατών από άλλες χώρες θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή

Η Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 ανακοίνωσε σήμερα ότι δε θα επιτραπεί η παρουσία θεατών από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν προγραμματιστεί γι’ αυτό το καλοκαίρι.

Τα 600.000 εισιτήρια των Ολυμπιακών και τα 30.000 των Παραολυμπιακών Αγώνων που αγοράστηκαν από κατοίκους του εξωτερικού θα επιστραφούν, όμως δε θα καλυφθεί το κόστος για τις κρατήσεις ξενοδοχείων που πρέπει να ακυρωθούν, σύμφωνα με δήλωση που κυκλοφόρησε έπειτα από πενταμερή συνάντηση, όπου συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε.

«Είναι πολύ ατυχές» δήλωσε η Κόικε για την απόφαση μετά τη συνάντηση, αλλά πρόσθεσε ότι το συμπέρασμα ήταν «αναπόφευκτο», δεδομένου ότι η κύρια προτεραιότητα για τη διεξαγωγή επιτυχημένων Αγώνων είναι η υγεία των αθλητών και του ιαπωνικού κοινού.

«Θα έχουμε ακόμα πέντε συναντήσεις τον Απρίλιο, προκειμένου να αποφασίσουμε για τον αριθμό των θεατών στα στάδια» είπε ο γενικός διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής:

«Η κατάσταση της Covid-19 σε όλον τον κόσμο εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη και έχουν εμφανιστεί διάφορες παραλλαγές, ενώ τα διεθνή ταξίδια παραμένουν σοβαρά περιορισμένα παγκοσμίως. Με βάση την παρούσα κατάσταση, είναι απίθανο να εξασφαλιστεί η είσοδος στην Ιαπωνία αυτό το καλοκαίρι για άτομα από το εξωτερικό» δήλωσε εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρσι λόγω της πανδημίας Covid-19, έχουν προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, οι δε Παραολυμπιακοί Αγώνες για το χρονικό διάστημα από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Από τις αρχές Μαρτίου τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ήδη επιλέξει την απαγόρευση των θεατών από το εξωτερικό, ιδίως λόγω της ανησυχίας του ιαπωνικού πληθυσμού για την Covid-19 και τις μεταλλάξεις του κοροναϊού.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024