Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Facebook: Άδεια μετ’ αποδοχών σε θύματα ενδοοικογενειακής ή σεξουαλικής βίας

Facebook: Άδεια μετ’ αποδοχών σε θύματα ενδοοικογενειακής ή σεξουαλικής βίας

Το Facebook επεκτείνει την πολιτική άδειας μετ ‘αποδοχών σε υπαλλήλους που υφίστανται σεξουαλική επίθεση και οικιακή βία/κακοποίηση, σε μια περίοδο που αυτά τα περιστατικά αυξάνονται.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα δίνει σε όλους του υπαλλήλους που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία άδεια 20 ημερών μετ’ αποδοχών.

Το ίδιο ισχύει και σε εργαζόμενους των οποίων οι συγγενείς ή τα μέλη του ίδιου νοικοκυριού ήταν θύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν σημαντικά μέσα στην πανδημία.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος του Facebook Sheryl Sandberg, όλοι οφείλουν να κάνουν ότι μπορούν για να το αποτρέψουν και να βοηθήσουν αυτούς που περνούν τέτοιες εμπειρίες.

Το διάστημα των 20 ημερών είναι μια περίοδος κατά την οποία μπορεί κάποιος να αναζητήσει ιατρική φροντίδα ή υποστήριξη από κάποιον οργανισμό και να αλλάξει περιβάλλον ή κατοικία για να είναι πιο ασφαλής.

Επιπλέον, το Facebook παρέχει 10 εβδομάδες άδεια Covid-19 σε υπαλλήλους για να αναρρώσουν από τον ιό ή για να φροντίσουν τα παιδιά τους και τους ηλικιωμένους συγγενείς τους.

Η COO του Facebook, Sheryl Sandberg, δήλωσε ότι ο γίγαντας των social media επεκτείνει την πολιτική άδειας μετ ‘αποδοχών σε υπαλλήλους που υφίστανται σεξουαλική επίθεση και οικιακή βία/κακοποίηση, σε μια περίοδο που αυτά τα περιστατικά αυξάνονται.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να πάρουν έως και 20 αμειβόμενες ημέρες άδεια εάν αυτοί ή κάποιος συγγενής τους έχουν πέσει θύματα εγκλήματος.

Προηγουμένως, μόνο οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ είχαν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών και μόνο εάν ήταν οι ίδιοι το θύμα.

Συγκεκριμένα, η Sandberg ανέφερε στις 17 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης της επιτροπής στη Σύνοδο Κορυφής για την Ισότητα του Bloomberg, τα εξής:

«Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι κάτι που επηρεάζει τον καθένα, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων μας.

Είναι μια κατάσταση για την οποία χρειάζεστε άδεια μετ’αποδοχών, όχι μόνο εάν συμβαίνει σε εσάς τους ίδιους, αλλά και σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.»

Καθώς οι κυβερνήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου έχουν εκδώσει εντολές παραμονής στο σπίτι και έκλεισαν τις επιχειρήσεις για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του COVID-19 – ασκώντας πίεση στις σχέσεις, την ψυχική υγεία και την οικονομική σταθερότητα – τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Howard εκτιμά ότι τα μέτρα social distancing αύξησαν την ενδοοικογενειακή βία κατά περίπου 6%, (ή κατά 24.000 περιστατικά), κατά τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας πέρυσι.

Η Sandberg εμφανίστηκε μαζί με την Διευθύντρια Διαφορετικότητας του Facebook, Maxine Williams, για να συζητήσει πώς η εταιρεία, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, προσπαθεί να διαφοροποιήσει το εργατικό δυναμικό της, να βγάλει τη ρητορική μίσους από την πλατφόρμα της και να αντιμετωπίσει τις προκαταλήψεις εναντίον υποεκπροσωπούμενων ομάδων.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024