Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει γίνει σε τηλεπαιχνίδι - Πώς τους κορόιδευε μπροστά στα μάτια τους

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει γίνει σε τηλεπαιχνίδι – Πώς τους κορόιδευε μπροστά στα μάτια τους

Ούτε να... θυμούνται δεν θα θέλουν οι παραγωγοί του «Εκατομμυριούχου» εκείνη τη μέρα του 2001, όταν ένας στρατιωτικός τους κορόιδεψε μπροστά στα μούτρα τους και έφυγε από το παιχνίδι με το μεγαλύτερο ποσό που θα μπορούσε να πάρει. Το «παιχνίδι» ωστόσο συνεχίστηκε στα δικαστήρια...

Ούτε να… θυμούνται δεν θα θέλουν οι παραγωγοί του «Εκατομμυριούχου» εκείνη τη μέρα του 2001, όταν ένας στρατιωτικός τους κορόιδεψε μπροστά στα μούτρα τους και έφυγε από το παιχνίδι με το μεγαλύτερο ποσό που θα μπορούσε να πάρει. Το «παιχνίδι» ωστόσο συνεχίστηκε στα δικαστήρια…

Πρόκειται για τον ταγματάρχης Τσάρλς Ινγκράμ, ο οποίος πήγε να διαγωνιστεί, ωστόσο δεν ήθελε να βασιστεί στην τύχη του, ήθελε να φύγει από το πλατό εκατομμυριούχος, ακόμη και αν χρειαζόταν να το κάνει με… διαφορετικό τρόπο.

Η απίστευτη απάτη

Ο Ινγκράμ κάθισε στην καρέκλα απέναντι από τον παρουσιαστή Κρις Τάραντ τον Σεπτέμβριο του 2001. Το ξεκίνημα του Ιγκράμ έδειξε ότι δεν έχει μέλλον στο παιχνίδι.

Μάλιστα, από τις επτά πρώτες ερωτήσεις ο ταγματάρχης χρησιμοποίησε τις δυο από τις τρεις βοήθειες που είχε. Η ώρα περνούσε και μετά βίας κατάφερε να φτάσει το ποσό των 4 χιλιάδων λιρών. Το παιχνίδι διακόπηκε, καθώς δεν υπήρχε αρκετός τηλεοπτικός χρόνος. Έτσι, επέστρεψε την επόμενη ημέρα για να διεκδικήσει το πολυπόθητο ποσό. Η παραγωγή πίστευε ότι ο Ινγκράμ δεν θα τα κατάφερνε. Προς έκπληξη όλων απάντησε σωστά και στις 15 ερωτήσεις και έγινε ο «Εκατομμυριούχος».

Όλοι χειροκροτούσαν τον μεγάλο νικητή. Όμως, η νίκη του δημιούργησε υποψίες στην παραγωγή… Κάθε φορά που άκουγε την ερώτηση ο Ινγκράμ έδειχνε ότι δεν γνωρίζει την απάντηση. Έλεγε ότι θεωρούσε μια απάντηση περισσότερο πιθανή, αλλά ξαφνικά την άλλαζε την τελευταία στιγμή. Και εντελώς τυχαία… ήταν και η σωστή!

Οι συντελεστές της παραγωγής άρχισαν να πιστεύουν ότι πρόκειται για απάτη και έτσι λίγες μέρες μετά το παιχνίδι διεξήχθη έρευνα για να δουν αν οι υποψίες τους ήταν βάσιμες.

Είδαν το βίντεο με το παιχνίδι με μεγαλύτερη προσοχή και παρατήρησαν ότι κάθε φορά που ο Ινγκράμ έπρεπε να δώσει την τελική απάντηση, ακουγόταν ένας βήχας από το κοινό.

Το… απλό κόλπο

Σύμφωνα με τη «Μηχανή του Χρόνου», ο Ινγκράμ διάβαζε τις απαντήσεις μια – μια. Κάθε φορά που έλεγε τη σωστή απάντηση, κάποιος από το κοινό έβηχε δυνατά. Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι αυτός που έβηχε ήταν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Τεκγουέν Γουίτοκ και μαζί με τον Ινγκράμ είχαν καταστρώσει το σχέδιο για να πάρουν από τη βρετανική τηλεόραση το ένα εκατομμύριο που θα τους έκανε πλούσιους. Η απάτη τους αποκαλύφθηκε και δεν πήραν ποτέ τα χρήματα στα χέρια τους.

Η δίκη

Η παραγωγή κατηγόρησε τον καθηγητή, τον Ινγκράμ, αλλά και τη σύζυγό του που επίσης βρισκόταν στο κοινό για εξαπάτηση και χρήση δόλιων μέσων με σκοπό να πάρουν το έπαθλο. Τον Απρίλιο του 2003 έγινε η δίκη.

Ο Γουίτοκ υποστήριξε ότι έβηχε επειδή είχε αλλεργία στη σκόνη. Ο Ινγκράμ δήλωνε αθώος και πως το βίντεο με τον βήχα, ήταν ψεύτικο και μονταρισμένο από την παραγωγή, ώστε να μην πάρει το τεράστιο ποσό.

Ο Ινγκράμ και η σύζυγός του καταδικάστηκαν σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή, ενώ ο Γουίτοκ σε 12 μήνες ως συνεργός σε απάτη. Παράλληλα, στα ζευγάρι επιβλήθηκε πρόστιμο 115 χιλιάδων λιρών, το οποίο αργότερα μειώθηκε στις 25 χιλιάδες λίρες.

Μετά τη δική το κανάλι ITV δημοσίευσε το παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε ο Ινγκράμ χωρίς να κόψει τα σημεία που ακουγόταν ο βήχας. Κάθε φορά που το σόου διακόπτονταν για τηλεοπτικό διάλειμμα, η παραγωγή είχε συμφωνήσει η πρώτη διαφήμιση να είναι από εταιρία που πουλάει σιρόπι για τον λαιμό.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Ινγκράμ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του στον στρατό μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας.

Έμεινε στην ιστορία ως «Ο Ταγματάρχης με τον βήχα»

Έμεινε στην ιστορία ως «Ο Ταγματάρχης με τον βήχα» και ο πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης απάτης στη βρετανική τηλεόραση.

Το 2007 η υπόθεσή του ήρθε και πάλι στο φως, όταν ένας 13χρονος έβηξε μπροστά του κοροϊδευτικά.

Ο Ινγκράμ νευρίασε και επιτέθηκε στο ανήλικο αγόρι. Στην απολογία του είπε ότι από τότε που πήγε στο τηλεπαιχνίδι, η ζωή του έγινε μαρτύριο, πολλοί τον θυμούνται και βήχουν κάθε φορά που περνάει από δίπλα τους στο δρόμο.

Για την ιστορία αποκαλύφθηκε ότι πριν να πάει ο Ινγκράμ στο τηλεπαιχνίδι, είχαν πάρει μέρος η σύζυγός και ο αδερφός του, οι οποίοι είχαν κερδίσει 32 χιλιάδες λίρες.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024