Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά τα «Κρυμμένα Πορτρέτα» έχουν κατακλύσει το Instagram

Αυτά τα «Κρυμμένα Πορτρέτα» έχουν κατακλύσει το Instagram

Η πανδημία έστειλε στα ύψη την ζήτηση για μάσκες: Χειρουργικές και υφασμάτινες έχουν γίνει οι πραγματικοί ήρωες στον αγώνα μας ενάντια στον κοροναϊό.

Η πανδημία έστειλε στα ύψη την ζήτηση για μάσκες: Χειρουργικές και υφασμάτινες έχουν γίνει οι πραγματικοί ήρωες στον αγώνα μας ενάντια στον κοροναϊό.

Η αυτοπροσωποποίηση υπήρξε ανέκαθεν μια γόνιμη δημιουργική περιοχή για καλλιτέχνες, η προσωπογραφία ήταν ένα οπτικό μέσο που εξέφρασε πιο άμεσα έννοιες της ταυτότητας, της συναισθηματικής ατομικότητας, του φύλου και της κοινωνικής κατάστασης – ζητήματα γύρω από τα οποία βαρύνουν τις σημερινές συνομιλίες και τα οποία αντιμετωπίζονται επίσης λοξά αλλά και φανταστικά στο έργο του Γερμανού ζωγράφου Volker Hermes.

Τα viral «Κρυμμένα Πορτρέτα»

Οι οπτικοί «χειρισμοί» του Hermes των διάσημων έργων ζωγραφικής των Old Masters, τους οποίους μεταμορφώνει χιουμοριστικά σε καλυμμένα πορτρέτα με μάσκες, έχουν γίνει viral στο Instagram. Η σειρά φωτογραφιών του, «Κρυμμένα Πορτρέτα», αποτελεί αντικείμενο έκθεσης στο Castello Visconteo στην Παβία, μια γοητευτική μικρή πόλη στη Βόρεια Ιταλία. Αν και η έκθεση αναγκάστηκε να κλείσει όταν ξεκίνησε το δεύτερο lockdown της χώρας, το ενδιαφέρον πάνω στο έργο του ήταν τεράστιο.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τους πίνακες από την Αναγέννηση μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, αναλύει και προβληματιστεί για τη μορφή έκφρασης κάθε περιόδου και τις ενσωματώνει στην εποχή μας χρησιμοποιώντας τους τρέχοντες ενδυματολογικούς κώδικες , καθώς και στοιχεία φετίχ. Τα θέματα των πορτρέτων του Volker Hermes φορούν υπερβολικές μάσκες προσώπου που μπορούν να εμπνευστούν από την τρέχουσα κατάσταση που ζούμε. Ένα έργο που ξεκίνησε ο καλλιτέχνης πριν από 10 χρόνια με τις σπουδές του στην Ιστορία της Τέχνης. «Άρχισα να σκέφτομαι την κοινωνική σημασία ενός πίνακα, τον ενδυματολογικό κώδικα που χρησιμοποιήθηκε και τη σημασία της ατομικότητας σε ένα πορτρέτο. Βρήκα έναν τρόπο να εκφράσω τη σύγχρονη νοοτροπία μου και να επεξεργαστώ ψηφιακά ένα ιστορικό έργο τέχνης », είπε ο καλλιτέχνης.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024