Για να τραβήξουν μια καλή φωτογραφία, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι χρειάζονται μια ακριβή κάμερα ή πιστεύουν ότι χρειάζονται έναν ακόμη πιο ακριβό φακό και ούτω καθεξής.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεστε είναι το κινητό τηλέφωνό σας και έναν συνδυασμό φαντασίας και δεξιοτήτων.

Και το αποτέλεσμα είναι μερικές φορές ακόμη καλύτερο από τα αποτελέσματα με ακριβά εργαλεία. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται toolbox fallacy, πλάνη των εργαλείων: η ουσία είναι ότι για να κάνουν κάτι, οι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι χρειάζονται μια λίστα εργαλείων για να το κάνουν, ενώ στην πραγματικότητα, κάτι ελάχιστο αρκεί.

Οι ετήσιοι διοργανωτές Mobile Photography Awards (MPA) ανακοίνωσαν τους νικητές και τους επιλαχόντες του 10ου ετήσιου διαγωνισμού τους. Το MPA είναι ο μακρύτερος διεθνής διαγωνισμός που αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη φωτογραφία που τραβήχτηκε σε κινητά τηλέφωνα ή tablet.

Πάνω από 5.700 εικόνες υποβλήθηκαν από 75 χώρες.

Οι συμμετέχοντες εισήγαγαν το έργο τους σε ένα ευρύ φάσμα 20 κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων των Δοκίμων Φωτογραφιών, των Μεταφορών, της Φωτογραφίας του Δρόμου, του Φωτορεπόρτερ, του Μαύρου & του Λευκού  Πορτρέτου και της Ψηφιακής Τέχνης, μεταξύ άλλων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο