Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Squishmallows: Γιατί αυτά τα λούτρινα έγιναν μανία εν μέσω πανδημίας;

Squishmallows: Γιατί αυτά τα λούτρινα έγιναν μανία εν μέσω πανδημίας;

Τα συλλεκτικά λούτρινα που προσφέρονται για αγκαλιές απέκτησαν φανατικό κοινό μέσα σε μια χρονιά θλίψης, απομόνωσης και αβεβαιότητας.

Τους τελευταίους μήνες, ένα συγκεκριμένων είδος λούτρινων παιχνιδιών έχει γίνει μανία για χιλιάδες παιδιά, εφήβους αλλά και ενηλίκους.

Τα μαλακά, στρογγυλά και πολύχρωμα Squishmallows είναι μια σειρά λούτρινων παιχνιδιών που δημιουργήθηκε το 2017. Η δημοτικότητά τους εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο TikTok.

Σύμφωνα με τους συλλέκτες, τα λούτρινα- που λόγω σχήματος και εμφάνισης προσφέρονται για αγκαλιές- λειτούργησαν καθησυχαστικά εν μέσω μιας οδυνηρής περιόδου καλλιεργώντας παράλληλα μια αίσθηση κοινότητας ανάμεσα στους συλλέκτες, κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης απομόνωσης.

«Παρόλο που η τρέλα είχε ξεκινήσει πριν τη πανδημία, σίγουρα εκτοξεύθηκε τον περασμένο χρόνο που όλοι είχαν ανάγκη από στοργή», δήλωσε η Kelly Deen, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Jazwares, της μητρικής εταιρείας του Kellytoy, που δημιούργησε τα Squishmallows.

Η εταιρία στις αρχές Μαρτίου ανακοίνωσε πως είχε πουλήσει περισσότερα από 73 εκατομμύρια παιχνίδια ενώ τους τελευταίους έξι μήνες οι πωλήσεις έχουν τριπλασιαστεί.

Πολλοί φανατικοί συλλέκτες έχουν στην κατοχή τους δεκάδες αν όχι εκατοντάδες Squishmallows.

Η 35χρονη Melissa Whittaker έχει περισσότερα από εβδομήντα Squishmallows, καθένα απ’ τα οποία φέρει τη δική του ετικέτα που αναγράφει το όνομά του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. «Λατρεύω τα χαριτωμένα προσωπάκια τους. Είναι τέλεια για αγκαλιές και χρησιμεύουν και ως μαξιλάρια» λέει η ίδια.

Περισσότεροι από 800 χαρακτήρες είναι διαθέσιμοι στην αγορά και το κυνήγι για τους πιο σπάνιους από αυτούς έχει γίνει δημοφιλές χόμπι.

Οι συλλέκτες δημοσιεύουν βίντεο από τις «αποστολές» για εξεύρεση σπάνιων Squishmallows στο TikTok, τo Instagram και το Reddit (τα βίντεο με το hashtag #squishmallows συγκεντρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές). Επίσης, ανταλλάσσουν συμβουλές σχετικά με τα μέρη που μπορεί να βρει κανείς τους πιο πολυπόθητους χαρακτήρες.

Πολλοί είναι αυτοί που οργανώνουν ολόκληρες εκδρομές γύρω από την αναζήτηση των χαριτωμένων λούτρινων που κοστίζουν από 10 έως 40 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Υπάρχει ωστόσο και μια ξεχωριστή αγορά που όπου τα πιο σπάνια Squishmallows μεταπωλούνται σε τιμές που αγγίζουν ακόμα και τα εκατοντάδες δολάρια.

«Η επιτυχία των Squishmallows βασίζεται στην αποκλειστικότητα, η οποία συμβάλει στην δημιουργία συλλεκτικής αξίας» αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρία Kellytoy που πλέον αυξάνει την παραγωγή για να συμβαδίσει με την ζήτηση.

@kristinaaawelchhhhSomething different for my feed 😂 #squishmallows #squishmallowhunting #fyp #foryou #ShowUpShowOff♬ original sound – Kristina

Τα Squishmallows είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στους μαθητές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κάποιοι από αυτούς συνηθίζουν να τα τοποθετούν γύρω τους κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως διδασκαλίας είτε επειδή καμαρώνουν για τις συλλογές τους είτε γιατί αποτελούν μια καλή αφορμή για κουβέντα με τους συμμαθητές τους.

Η Gabrielle Marquez που είναι 18 ετών και έχει περίπου 70 Squishmallows σημειώνει πως τα λούτρινα είναι δημοφιλή ανάμεσα στους νέους που βρίσκονται αντιμέτωποι με άγχος και κατάθλιψη: «Αν νιώθεις άσχημα βοηθάει να έχεις κάτι να αγκαλιάσεις» λέει.

Με πληροφορίες από New York Times.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024