Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
AstraZeneca: Πέντε περιστατικά θρόμβωσης στη Βρετανία μεταξύ 11 εκατ. εμβολιασμένων

AstraZeneca: Πέντε περιστατικά θρόμβωσης στη Βρετανία μεταξύ 11 εκατ. εμβολιασμένων

Η αρμόδια αρχή δεν βλέπει λόγο διακοπής των εμβολιασμών

Πέντε περιστατικά σπάνιων θρόμβων αναφέρθηκαν στη Βρετανία μεταξύ 11 εκατομμυρίων πολιτών που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία φαρμάκων, η οποία ωστόσο διευκρινίζει ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερσταθμίζουν τον κίνδυνο.

Αντίστοιχα περιστατικά είχαν αναφερθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πολλές από τις οποίες πάγωσαν το πρόγραμμα εμβολιασμού όσο εκκρεμεί η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει το πόρισμα για το εμβόλιο της AstraZeneca το απόγευμα της Παρασκευής.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι φλεβικοί θρόμβοι συμβαίνουν πιο συχνά από ό,τι θα αναμενόταν χωρίς τους εμβολιασμούς, κάτι που ισχύει και για τα δύο εμβόλια» τόνισε η Τζουν Ρέιν, διευθύντρια της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας.

Και τα τέσσσερα περιστατικά αφορούσαν άνδρες 19 έως 59 ετών, από τους οποίους ο ένας απεβίωσε.

Δεδομένου ότι ορισμένοι από τους θρόμβους εμφανίστηκαν στον εγκέφαλο, η Αρχή συνέστησε σε όσους παρουσιάσουν πονοκέφαλο για περισσότερες από 4 ημέρες μετά τον εμβολιασμό να ζητήσουν συμβουλή γιατρού.

Ο Μούνιρ Πιρμοχάμεντ, πρόεδρος της Επιτροπής Ιατρικών Φαρμάκων, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως, ακόμα κι αν διαπιστωθεί αιτιακή σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο και τις θρομβώσεις το εμβόλιο θα πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιείται.

«Αν διαπιστώσουμε αιατική σχέση ίσως χρειαστεί να αλλάξουν οι πληροφορίες του προϊόντος, συνολικά όμως δεν νομίζω ότι αυτό θα καθιστούσε απαραίτητη διακοπή οποιουδήποτε προγράμματος εμβολιασμού» είπε σύμφωνα με το Reuters.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024