Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Αεροπορική εταιρεία απομάκρυνε 4χρονο με αυτισμό επειδή δεν φορούσε μάσκα

ΗΠΑ : Αεροπορική εταιρεία απομάκρυνε 4χρονο με αυτισμό επειδή δεν φορούσε μάσκα

Η Spirit Airlines είπε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πως όλοι οι επιβάτες, εκτός από παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών, πρέπει να φορούν μάσκες

Ένα 4χρονο αγόρι με αυτισμό απομακρύνθηκε από πτήση στις ΗΠΑ όταν η αεροπορική αρνήθηκε να αναγνωρίσει την αναπηρία του και επέμεινε να φορέσει μάσκα προστασίας από τον κοροναϊό.

Η Spirit Airlines είπε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πως όλοι οι επιβάτες, εκτός από παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών, πρέπει να φορούν μάσκες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, οι ταξιδιώτες με ιατρική εξαίρεση δεν είναι απαραίτητο να φορέσουν μάσκα.

Όπως μεταδίδει το BBC, η μητέρα του αγοριού είπε ότι ο γιος της λάτρευε τα αεροπλάνα και ήταν εκτός εαυτού μετά την απομάκρυνσή του.

Τι συνέβη

Η Callie Kimball εξήγησε πως ταξίδευε με τον γιο της και τον σύζυγό της από το Λας Βέγκας τη Δευτέρα, προσθέτοντας πως είχε ιατρική βεβαίωση αναφορικά με την κατάσταση του γιου της.

«Εξαιρείται από τη χρήση μάσκας επειδή, όταν τη φοράει, κρατάει την αναπνοή του ή παθαίνει κρίση και κάνει κακό στον εαυτό του» σημείωσε η μητέρα, διευκρινίζοντας ότι ο γιος της έχει αυτισμό και δεν μιλάει.

Όταν ο σύζυγός της έδειξε τη βεβαίωση στο προσωπικό της Spirit Airlines στο Λας Βέγκας, λέει πως του απάντησαν: «Όχι, ο αυτισμός δεν είναι αναπηρία. Πρέπει να φορέσει μάσκα ή να κατέβει από το αεροπλάνο».

Η οικογένεια κατάφερε τελικά να επιστρέψει σπίτι με πτήση της American Airlines, όπου δέχθηκαν τη σχετική βεβαίωση για τον 4χρονο. «Η πολιτική μας δεν περιλαμβάνει ιατρικές εξαιρέσεις, ανεξάρτητα από τη διάγνωση. Τα μέλη του προσωπικού μας το εξήγησαν αυτό σε μια οικογένεια που ταξίδευε σήμερα, αλλά ποτέ στο μεσοδιάστημα δεν αμφισβήτησαν την ιατρική κατάσταση» απάντησε από την πλευρά της η Spirit Airlines.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024