Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητό τηλέφωνο: Τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιώ; Hands free ή bluetooth;

Κινητό τηλέφωνο: Τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιώ; Hands free ή bluetooth;

Τι αναφέρει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα  ακουστικά λανσάρονται στην αγορά δημιουργώντας συνεχώς το δίλημμα στους καταναλωτές… bluetooth ή handsfree;

Τι είναι πιο ασφαλές; Ποιο έχει λιγότερη ακτινοβολία;

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) τα ενσύρματα εξαρτήματα αποδέσμευσης χεριών (hands free) επιτρέπουν τη μετάδοση των ακουστικών μόνο συχνοτήτων που είναι απαραίτητες για να επικοινωνούμε.

Δεν αναμεταδίδουν δηλαδή τα εξαρτήματα αποδέσμευσης χεριών την ακτινοβολία στο κεφάλι μας.

Τα ασύρματα εξαρτήματα τεχνολογίας bluetooth εκπέμπουν πολύ μικρότερη ακτινοβολία σε σχέση με το κινητό τηλέφωνο, επειδή η απόσταση ανάμεσα στο ακουστικό bluetooth και το κινητό τηλέφωνο είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την απόσταση ανάμεσα στο κινητό τηλέφωνο και το σταθμό βάσης.

Έτσι, η επιβάρυνση του κεφαλιού από τη χρήση τους είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με αυτή που υπάρχει όταν χρησιμοποιείται απευθείας το κινητό τηλέφωνο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ισχύς εκπομπής των συσκευών bluetooth είναι της τάξης του 1mW στη συχνότητα των 2.45 GHz.

Επισημαίνεται ότι και στις δύο αυτές περιπτώσεις το κινητό δεν παύει να λειτουργεί ως πομπός, δηλαδή εκπέμπει ακτινοβολία όπως θα έκανε αν ήταν σε επαφή με το αυτί.

Για το λόγο αυτό έχει μεγάλη σημασία η θέση στην οποία τοποθετείται το κινητό κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με hands free ή bluetooth.

Θεωρητικοί υπολογισμοί αλλά και μετρήσεις έχουν δείξει ότι η ένταση της ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων που απορροφάται όταν ο χρήστης απομακρύνει τη συσκευή από το κεφάλι του και το σώμα του μειώνεται δραστικά.

Τοποθετώντας τη συσκευή σε απόσταση μισό μέτρο από το κεφάλι, η απορροφούμενη ενέργεια από το κεφάλι μπορεί να μειωθεί κατά 100 φορές.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024