Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Instagram θα εμποδίζει τους ενήλικες να στέλνουν προσωπικά μηνύματα σε ανήλικους

Το Instagram θα εμποδίζει τους ενήλικες να στέλνουν προσωπικά μηνύματα σε ανήλικους

Σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να χτίζει μια ασφαλή κοινότητα, το Instagram παρουσίασε μια ολοκαίνουργια δυνατότητα ασφάλειας. Σύμφωνα με την εταιρεία κοινωνικών μέσων, η νέα ενημέρωση θα εμποδίζει τους ενήλικες να στέλνουν άμεσα μηνύματα σε εφήβους

Σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να χτίζει μια ασφαλή κοινότητα, το Instagram παρουσίασε μια ολοκαίνουργια δυνατότητα ασφάλειας. Σύμφωνα με την εταιρεία κοινωνικών μέσων, η νέα ενημέρωση θα εμποδίζει τους ενήλικες να στέλνουν άμεσα μηνύματα σε εφήβους.

Οι νέες ρυθμίσεις

«Σε όλο τον κόσμο, είναι ευρέως κατανοητό ότι οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων απαιτούν ελάχιστο όριο ηλικίας 13 ετών, αλλά η πολυπλοκότητα της επαλήθευσης ηλικίας παραμένει μια μακροχρόνια πρόκληση σε ολόκληρη τη βιομηχανία», o συνιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος του Project Rockit είπε σε ανάρτηση του. «Γι ‘αυτό είναι θετικό να βλέπουμε το Instagram να επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν και θα δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο διαδικτυακό περιβάλλον για νεότερους χρήστες.» Πρόσθεσε: «Χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση για να επισημάνει πιθανές ακατάλληλες αλληλεπιδράσεις, βελτιώνοντας τις δυνατότητες απορρήτου των εφήβων και προσθέτοντας στους νεότερους χρήστες DM πληροφορίες ασφάλειας σε πραγματικό χρόνο, το Instagram εξοπλίζει τους νέους με εργαλεία για να είναι οι δημιουργοί της δικής τους διαδικτυακής εμπειρίας»

Για όσους αναρωτιούνται πώς λειτουργεί αυτή η νέα λειτουργία, το Instagram θα ειδοποιήσει τον ενήλικα που προσπαθεί να στείλει μηνύματα σε έναν έφηβο που δεν ακολουθεί, υποδεικνύοντας ότι δεν επιτρέπεται το γνωστό DM. Χάρη στην τεχνολογία μηχανικής μάθησης της πλατφόρμας, η εταιρεία θα είναι σε θέση να προβλέψει τις ηλικίες των χρηστών μαζί με την ηλικία που παρέχεται κατά την εγγραφή. «Καθώς προχωρούμε σε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, επενδύουμε σε λειτουργίες που προστατεύουν το απόρρητο και διατηρούν τους ανθρώπους ασφαλείς χωρίς πρόσβαση στο περιεχόμενο των DM», ανέφερε το Instagram.

Επιπλέον, η πλατφόρμα ωθεί τα νεαρά άτομα να είναι πιο προσεκτικά σχετικά με το ποιος τους στέλνει μηνύματα.

«Οι ειδοποιήσεις ασφαλείας στα DM θα μπορούν να ειδοποιήσουν τους νέους όταν ένας ενήλικος που έχει πιθανώς ύποπτη συμπεριφορά αλληλεπιδρά μαζί τους σε DMs», δήλωσε η εταιρεία.

«Για παράδειγμα, εάν ένας ενήλικας στέλνει μεγάλο αριθμό αιτημάτων φίλων ή μηνυμάτων σε άτομα κάτω των 18 ετών, θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο για να ειδοποιήσουμε τους παραλήπτες εντός των DM τους και να τους δώσουμε την επιλογή να τερματίσουν τη συνομιλία ή να αποκλείσουν, να αναφέρουν τον ενήλικα. »

Τέλος, το Instagram είναι έτοιμο να λανσάρει μια άλλη λειτουργία όπου θα δυσκολέψει τους ενήλικες να αναζητήσουν και να παρακολουθήσουν έφηβους κάτω των 18 ετών, καθώς και να μπορούν να έχουν ιδιωτικές συνομιλίες με τους εφήβους όταν ξεκινούν ένα νέο προφίλ.

Οι νέες δυνατότητες ασφάλειας του Instagram θα είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένες χώρες αυτόν τον μήνα και θα επεκταθούν παγκοσμίως στο εγγύς μέλλον.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024