Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέντρο ελέγχου για παραδόσεις με drone δοκιμάζει το Ισραήλ

Κέντρο ελέγχου για παραδόσεις με drone δοκιμάζει το Ισραήλ

«Για πρώτη φορά διαχειριζόμαστε τον εναέριο χώρο σαν ενιαία οντότητα, συνδυάζοντας τις επιχειρήσεις drone με την πολιτική και στρατιωτική αεροπορία» λένε οι υπεύθυνοι της δοκιμής.

Ο ουρανός πάνω από την πόλη της Χαντέρα στο Ισραήλ γέμισε με drone την Τετάρτη στο πλαίσιο δοκιμής ενός κέντρου ελέγχου που θα συντονίζει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μαζί με τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Η δημοφιλία των μικρών, ελαφρών drone, και το δυναμικό τους στις παραδόσεις προϊόντων, από πίτσες μέχρι φάρμακα, έχουν δημιουργήσει ανησυχίες για εναέριες συγκρούσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλειες στο έδαφος.

Η δοκιμή της Τετάρτης «είναι μια ευκαιρία για τις ρυθμιστικές αρχές να μάθουν τι απαιτείται για να καθιερώσουμε τις παραδόσεις με drone ως καθημερινή πραγματικότητα» δήλωσε στο Reuters η Χάγκιτ Λίντορ της ισραηλινής Αρχής Καινοτομίας, ενός από τους δημόσιους φορείς που συμμετείχαν στο εγχείρημα.

Στο πλαίσιο δοκιμαστικής φάσης δύο ετών που άρχισε τον Ιανουάριο, ο εναέριος χώρος της Χαντέρα παραδόθηκε σε πέντε εταιρείες που κατηύθυναν τα drone σε διασταυρούμενες διαδρομές, προκειμένου να ελεγχθούν οι αντιδράσεις του κέντρου ελέγχου που βρίσκεται στη Χάιφα, 56 χιλιόμετρα μακριά.

Για να κρατήσουν τα drone σε μέγιστο ύψος 120 μέτρων και με ελάχιστη απόσταση 60 μέτρων μεταξύ τους, οι υπεύθυνοι του κέντρου ελέγχου έστελνε προειδοποιήσεις και διορθώσεις πορείας στους χειριστές των drone.

«Για πρώτη φορά διαχειριζόμαστε τον εναέριο χώρο σαν ενιαία οντότητα, συνδυάζοντας τις επιχειρήσεις drone με την πολιτική και στρατιωτική αεροπορία» επισήμανε η Λίντορ, σύμφωνα με την οποία οι παραδόσεις σε εμπορική βάση δεν πρέπει να αναμένονται πριν από το 2023, έπειτα από τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ελικόπτερα και αεροπλάνα δεν συμμετείχαν στη δοκιμή, προγραμματίζεται όμως να προστεθούν σε επόμενη δοκιμή τον Ιούνιο.

Όλα τα drone έπρεπε να τηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από μεγάλα αεροσκάφη.

Ήταν επίσης εξοπλισμένα με αλεξίπτωτο για ασφαλή προσγείωση σε περίπτωση βλάβης.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024