Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ασφαλές» το εμβόλιο της AstraZeneca, διαβεβαιώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζόνσον

«Ασφαλές» το εμβόλιο της AstraZeneca, διαβεβαιώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζόνσον

Την ελπίδα ότι οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της βρετανο-σουηδικής εταιρείας θα επαναληφθούν σύντομα στην επικράτειά της εξέφρασε η Γαλλία

Το εμβόλιο που έχει αναπτύξει από κοινού η AstraZeneca με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της Covid-19 είναι «ασφαλές» και «εξαιρετικά» αποτελεσματικό, διαβεβαίωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, καθώς η μία μετά την άλλη, ευρωπαϊκες χώρες αναστέλλουν προσωρινά τη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος, για «προληπτικούς λόγους».

«Αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές και λειτουργεί εξαιρετικά καλά», διαβεβαίωσε ο Τζόνσον μιλώντας στην εφημερίδα The Times. Δεν παρέλειψε, εξάλλου, να υπογραμμίσει ότι το σκεύασμα είναι «σχετικά εύκολο να διανεμηθεί» και «διατίθεται σε τιμή κόστους».

Στο μεταξύ, η Γαλλία εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) θα ξεκαθαρίσουν μεθαύριο, Πέμπτη, τα ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς ειδικοί προειδοποιούν ότι η απόφαση μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών να αναστείλουν τη χρήση του δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

«Αναμένουμε μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης κάποιου είδους ετυμηγορία από την ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα, που θα μας επιτρέψει να επαναλάβουμε την εμβολιαστική εκστρατεία», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Ο επικεφαλής της γαλλικής εμβολιαστικής εκστρατείας, Αλέν Φισέ, δήλωσε πως περιμένει ότι η αναστολή θα είναι προσωρινή.

Σε μια συντονισμένη κίνηση, πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε. μεταξύ αυτών η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, ανέστειλαν τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου, μέχρι την επανεκτίμηση του ΕΜΑ για τις αναφερόμενες ως μεμονωμένες περιπτώσεις αιμορραγίας, θρόμβων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο EMA, όπως και η AstraZeneca, ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κάποια αποδεδειγμένη σύνδεση μεταξύ τους.

«Η επιλογή είναι πολιτική», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο γενικός διευθυντής του ιταλικού οργανισμού φαρμάκων Νικόλα Μαγκρίνι. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ίδιος χαρακτήρισε ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca και δήλωσε πως η αναλογία κόστους-οφέλους απ’ αυτό είναι «ευρέως θετική», παρά το ότι αναφέρθηκαν οκτώ θάνατοι και τέσσερις περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών, έπειτα από τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει συνολικά στην Ιταλία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024