Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουκάκι : Βουβός πόνος για τον θάνατο του Τάκη - Η ιστορία του «θρυλικού» φούρναρη

Κουκάκι : Βουβός πόνος για τον θάνατο του Τάκη – Η ιστορία του «θρυλικού» φούρναρη

Σήμερα στο Κουκάκι τα ρολά ήταν κατεβασμένα… ο Τάκης δεν είναι πια εδώ... οι λαγάνες ψήθηκαν… ο θρυλικός φούρναρης όμως έφυγε τα ξημερώματα μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο πριν προλάβει να αποχαιρετήσει τους αγαπημένους του πελάτες

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα εκατοντάδες πελάτες περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για μία λαγάνα και τα αρτοποιήματα του Τάκη… του βασιλιά του ψωμιού, όπως τον αποκαλούσαν.

Σήμερα στο Κουκάκι τα ρολά ήταν κατεβασμένα… ο Τάκης δεν είναι πια εδώ… οι λαγάνες ψήθηκαν… ο θρυλικός φούρναρης όμως έφυγε τα ξημερώματα μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο πριν προλάβει να αποχαιρετήσει τους αγαπημένους του πελάτες.

Ο γιος του έξω από τον φούρνο προσπαθεί με δυσκολία να συγκρατήσει τα δάκρυά του, να συνειδητοποιήσει και να εξηγήσει τι έχει συμβεί. Η γειτονιά έχει παγώσει. Όπως και οι πελάτες που φτάνουν για να αγοράσουν την παραδοσιακή λαγάνα. Το σημείωμα τούς κόβει τα πόδια.

Ποιος ήταν ο Τάκης

Γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, κατέβηκε στην Αθήνα όταν ενηλικιώθηκε και ίδρυσε τον φούρνο στις αρχές τις δεκαετίας του ’70 – έναν φούρνο που έμελλε να γίνει γνωστός σε ολόκληρη την πόλη. Οι πελάτες κατέβαιναν από κάθε γωνιά της Αθήνας για το ψωμί του Τάκη.

Γιος Σαλονικιού αρτοποιού από μικρό παιδί ήξερε ότι θέλει να ακολουθήσει την τέχνη του πατέρα του.

Έφερε στην Αθήνα την μπακέτα και το κουλούρι Θεσσαλονίκης, ενώ προμήθευε δεκάδες εστιατόρια.

Πίσω από τον πάγκο, ο Τάκης Παπαδόπουλος, γλυκός, εργατικός, με χιούμορ προσέγγιζε τους πελάτες όχι μόνο με τις γεύσεις αλλά και με την ανθρωπιά του. Από το 2010 τον φούρνο ανέλαβαν οι γιοι και ο εγγονός του.

Mετά την είδηση του θανάτου του, οι λαγάνες που ψήθηκαν για την Καθαρά Δευτέρα, δόθηκαν δωρεάν στους πελάτες που περίμεναν και ο φούρνος έκλεισε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024