Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Simone Rocha & H&M: Η νέα συλλογή μέσα από μια πρωτοποριακή εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας

Simone Rocha & H&M: Η νέα συλλογή μέσα από μια πρωτοποριακή εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας

Στην ξεχωριστή παρουσίαση της καινούργια συλλογής συμμετείχαν σταρ όπως η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και η Κάια Γκέρμπερ.

Την πολυαναμενόμενη συνεργασία τους παρουσίασαν τα H&M και η σχεδιάστρια Simon Rocha μέσα από μία πρωτοποριακή εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας.

Στο πρωτότυπο σόου όπου τηρούνταν όλοι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης συμμετείχε η Βρετανίδα καλλιτέχνις Faye Wei Wei (η οποία είχε εκθέσει και στην Αθήνα, στη γκαλερί Hot Wheels Project, πριν λίγα χρόνια) αλλά και σταρ όπως η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και η Κάια Γκέρμπερ.

Για την παρουσίαση της νέας συλλογής η Simone Rocha και τα H&M επέλεξαν να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ψηφιακή εμπειρία που έφερνε κοντά τα εικαστικά με τη μόδα και την τεχνολογία αιχμής ενώ οι θεατές μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα πάντα από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Σημείο εκκίνησης για την εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) αποτελούσε ένα limited-edition βιβλίο, σχεδιασμένο από την Faye Wei Wei, η οποία πρωταγωνιστεί επίσης στην καμπάνια της συλλογής.

Τα εικαστικά έργα της Wei Wei αποτελούσαν το φόντο της δράσης. Σκανάροντας τους κωδικούς QR οι θεατές έβλεπαν τους συμμετέχοντες να «ζωντανεύουν» τα έργα της καλλιτέχνιδας.

Διάσημοι ηθοποιοί, χορεύτριες, μοντέλα και μουσικοί πήραν μέρος στη μοναδική παρουσίαση φορώντας τις δημιουργίες της Simone Rocha που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, αντηχώντας την ικανότητα της σχεδιάστριας να συλλαμβάνει δημιουργίες με πλούσιες αναφορές στην ιστορία της τέχνης.

Η ίδια η σχεδιάστρια δήλωσε μετά το τέλος της εκδήλωσης: «Φέτος αναγκαστήκαμε όλοι να σκεφτούμε τα πράγματα από την αρχή και να βρούμε καινούργιους τρόπους να δουλέψουμε και να «συναντηθούμε». Είμαι ενθουσιασμένη που μπορώ να γιορτάσω τη συνεργασία μου με την H&M με έναν τόσο πρωτοποριακό τρόπο, χρησιμοποιώντας κορυφαία τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, και να φέρω μια τόσο όμορφη ομάδα δημιουργών στο σπίτι των καλεσμένων.

Από την πρώτη στιγμή, ήθελα αυτή η συλλογή να ξυπνά μέσα μας τον ενθουσιασμό να ντυθούμε και να συναντηθούμε με την οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους μας. Ελπίζω ότι αυτή η ψηφιακή εκδήλωση κάνει ακριβώς αυτό, προσφέροντας στιγμές τέχνης, ομορφιάς, γιορτής κι ευτυχίας».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024