Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Twitter : Πωλείται... για εκατομμύρια η πρώτη ανάρτηση της πλατφόρμας

Twitter : Πωλείται… για εκατομμύρια η πρώτη ανάρτηση της πλατφόρμας

O Τζακ Ντόρσεϊ στις 21 Μαρτίου 2006 έκανε το πρώτο tweet, το οποίο αποτελούνταν από μόνο τέσσερις λέξεις, σίγουρα δεν φανταζόταν όμως τι θα ακολουθούσε...

.Όλο εκπήξεις είναι το Twitter… το τελευταίο διάστημα. Μετά την ανακοίνωση ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει τη λειτουργία με την ονομασία «Super Follow» αλλά και τη δυνατότητα για ακύρωση των tweets, φαίνεται πως προχωρά στην πώληση του πρώτου ποσταρίσματος που έγινε στην πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, ο CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, βγάζει στο «σφυρί» το πρώτο tweet που αναρτήθηκε πριν από 15 χρόνια. Ο Ντόρσεϊ δημοσίευσε μια διεύθυνση στο διαδίκτυο ονόματι Valuables, που επιτρέπει σε επίδοξους αγοραστές να αποκτήσουν tweet, υπογεγραμμένα από τους δημιουργούς του.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (7/3), η τελευταία προσφορά για το ιστορικό tweet έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι προϊόντα όπως το πρώτο tweet που είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας, αναφέρονται ως NFT και αφορούν στις αποδεδειγμένα πρώτες/αυθεντικές εκδοχές σε οτιδήποτε αφορά ψηφιακή τέχνη ή άλμπουμ. Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να διαθέτει τα δικαιώματα ενός τέτοιου NFT.

Τα NFT έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή το τελευταίο διάστημα, καθώς αποτελούν μια διαδεδομένη τεχνολογία προκειμένου να πωληθούν έργα ψηφιακής τέχνης. Το αντικείμενο αυτό είναι κωδικοποιημένο με την υπογραφή του καλλιτέχνη (ιδιοκτήτη του tweet) με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο είναι κρυπτογραφημένο και το bitcoin.

O Τζακ Ντόρσεϊ στις 21 Μαρτίου 2006 έκανε το πρώτο tweet, το οποίο αποτελούνταν από μόνο τέσσερις λέξεις: «Απλώς, σετάρω το Twitter μου».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024