Κι αν όχι κάθε μέρα, τότε σίγουρα τρεις φορές την εβδομάδα μπορείτε να γυμνάζετε τους κοιλιακούς σας, παρέα με την αγαπημένη σας μουσική, επεισόδιο σειράς ή podcast. Είκοσι λεπτά κάθε φορά αρκούν.

Ποιες είναι λοιπόν οι πέντε βασικές ασκήσεις που θα σας χαρίσουν μια υγιή και σέξι όψη στην κοιλιά σας;

Πρώτη άσκηση: Σανίδα

Στεκόμαστε ακίνητοι μπρούμυτα στις μύτες των ποδιών και τους αγκώνες και μένουμε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα ή για όσο αντέχουμε χωρίς να τρέμουμε και να υποφέρουμε από πόνο.

Δεύτερη άσκηση: Ροκανίσματα

Ναι, οι κλασικοί «κοιλιακοί» που όλοι θυμόμαστε από την ώρα της γυμναστικής στο σχολείο. Ξαπλώνουμε ανάσκελα με την πλάτη στο έδαφος, τα πόδια λυγισμένα και τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Ανυψώνουμε το κορμί μας μέχρι τα γόνατα και μετά επιστρέφουμε. Καλό είναι να κάνουμε 3 με 4 σετ των 20 επαναλήψεων, ξεκινώντας χαλαρά και, μέρα με τη μέρα, βάζοντας πιο δύσκολα στο σώμα μας.

Για μεγαλύτερη δυσκολία: Βάλτε τα χέρια στο στήθος και απλώς προσπαθήστενα μην ανεβαίνετε πάνω-πάνω κατά την ανύψωση, αλλά ούτε και η πλάτη σας να ακουμπάει εξ ολοκλήρου στο έδαφος κατά την επαναφορά.

Τρίτη Άσκηση: Ροκανίσματα με γόνατα στον αέρα

Παραλλαγή των απλών ροκανισμάτων που δείξαμε πριν, μόνο που τα πόδια είναι λυγισμένα σε ορθή γωνία στον αέρα και-προσοχή!-σταθερά.

Τέταρτη Άσκηση: Πλάγια ροκανίσματα

Λίγο απαιτητική άσκηση, αλλά αποτελεσματικότατη. Τα πόδια σας πρέπει να είναι σε γωνία 90 μοιρών και εσείς σε πλάγια θέση. Το ανέβασμά σας να γίνεται κάθετα με το έδαφος χωρίς όμως μεγάλη ταχύτητα. Ανεβαίνετε, μένετε για τρία  δευτερόλεπτα, κατεβαίνετε και ξανά. Τέσσερα σετ των 10-15 επαναλήψεων είναι υπεραρκετά.

Δείτε και αυτό το βίντεο που προτείνει μια διαφορετική, εξίσου καλή, τεχνική, γυμνάζοντας και τους κάτω κοιλιακούς εκτός από τους πλάγιους:

Πέμπτη Άσκηση: Ψαλιδάκια

Ξαπλώστε ανάσκελα με το σώμα ευθεία, τα πόδια τεντωμένα ενώ τα χέρια σας είναι εξίσου τεντωμένα πλάι στο σώμα. Ανασηκώστε εναλλάξ τα πόδια σας σαν να κάνουν κίνηση ψαλιδιού. Τρία σετ των 20-25 ψαλιδιών είναι μια χαρά.

Για μεγαλύτερη δυσκολία: Μετά τις 20 κάθετες ψαλιδιές, κάντε μετά και 20 οριζόντιες με το έδαφος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο