Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίτι με το MEGA: Ύμνος στην παραδοσιακή μουσική από τον Γιάννη Καψάλη - Το Σάββατο 20 Μαρτίου

Σπίτι με το MEGA: Ύμνος στην παραδοσιακή μουσική από τον Γιάννη Καψάλη – Το Σάββατο 20 Μαρτίου

Δύο εβδομάδες αφότου εντυπωσίασε με την παρουσία του στο πλευρό του Βασίλη Καρρά και του Νίκου Μακρόπουλου, ο Γιάννης Καψάλης επιστρέφει στο Μεγάλο Κανάλι και ετοιμάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική

Τις υψηλές πτήσεις που μας έχει συνηθίσει τόσους μήνες συνεχίζει το MEGA, το οποίο υποδέχεται στο σπίτι του ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης δημοτικής παράδοσης, τον Γιάννη Καψάλη. Δύο εβδομάδες αφότου εντυπωσίασε με την παρουσία του στο πλευρό του Βασίλη Καρρά και του Νίκου Μακρόπουλου, ο Γιάννης Καψάλης επιστρέφει στο Μεγάλο Κανάλι και ετοιμάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Ετοιμαστείτε για μια βραδιά που θα ενώσει όλη την Ελλάδα, με τραγούδια από την Ήπειρο έως την Κρήτη και όλα τα νησιά.

Μαζί του σε αυτό το μουσικό ταξίδι απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας θα είναι η Γιώτα Γρίβα, ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος και οι Μιχάλης και Αλέξανδρος Τζουγανάκης, ενώ τη δική της ξεχωριστή νότα θα δώσει και η Ρία Ελληνίδου.

Το μεγάλο σόου θα πλαισιώσει ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος.

Αυτό το πάρτι το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 21:00 δεν πρέπει να το χάσει κανείς!

Ποιος είναι ο Γιάννης Καψάλης

Ο Γιάννης Καψάλης είναι Έλληνας τραγουδιστής της Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής. Κατάγεται από την Ζίτσα Ιωαννίνων. Είναι γνωστός και μέσα από την συνεργασία του με την τραγουδίστρια Γιώτα Γρίβα.

Γεννήθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων και ξεκίνησε ακούγοντας τον παππού του Πολυχρόνη Καψάλη. Ο πατέρας του, Σταύρος, τον έβαλε να μάθει κιθάρα, φωνητική και Βυζαντινή μουσική, ενώ πρώτη φορά τραγούδησε σε πανηγύρι στο χωριό του σε ηλικία 12 ετών και είπε το «Πιο καλή η μοναξιά» του Γιάννη Πάριου.

Η πρώτη επαφή με το τραγούδι

Σε συνέντευξή του πέρσι ο Γιάννης Καψάλης είχε μιλήσει για το πως μπήκε μέσα του το μικρόβιο του τραγουδιστή, καθώς και για τα πρώτα του βήματα ως τραγουδιστής.

«Η καταγωγή μου είναι από τη Ζίτσα Ιωαννίνων. Ο πατέρας μου έπαιζε κλαρίνο και έτσι μου μπήκε το μικρόβιο από μικρή ηλικία. Σε ηλικία 12 ετών είπα το πρώτο μου τραγούδι μπροστά σε 2.000 κόσμο και στα 17 ξεκίνησα επαγγελματικά. Τότε υπήρχε η λεγόμενη ‘χαρτούρα’, δηλαδή όταν χόρευε μια παρέα ζητούσε ένα τραγούδι και αν δεν το ήξερα δεν πληρωνόμουν. Αυτό βέβαια με βοήθησε να αποκτήσω σήμερα ένα πλούσιο ρεπερτόριο».

«Εγώ είμαι τυχερός, γιατί έχω ξεκινήσει από πολύ παλιά, από 15 χρονών επαγγελματικά και έχω ξεκινήσει από τη… «χαρτούρα». Έπρεπε δηλαδή με τα χρήματα που θα σου δώσει ο άλλος να τον ευχαριστήσεις, ήταν με τα χιλιάρικα τότε, αν δεν το έλεγες καλά μπορεί και να μην σε πλήρωναν κιόλας. Είμαι τυχερός που πέρασα απ’ αυτό το στάδιο, γιατί έτσι γίνεσαι και τραγουδιστής. Τότε εάν σου ζήταγε ένα τραγούδι κάποιος και δεν το ήξερες, έπρεπε την άλλη μέρα να ψάξεις να το βρεις. Τώρα βέβαια υπάρχει η ευκολία του Google και του YouTube, ψάχνεις και βρίσκεις τα πάντα, τότε δεν υπήρχε αυτό. Έπρεπε να πάω να αγοράσω την κασέτα (γιατί υπήρχαν κασέτες τότε), να μάθω το τραγούδι που μου ζήτησε «ο τάδε στο τάδε χωριό».

Συνάντησε εμπόδια στην πορεία του;

«Μπορώ να πω πως αν δεν ήταν ο πατέρας μου, ο Σταύρος Καψάλης, δεν είναι ότι δεν είχα τις βλέψεις, αλλά… από μικρό παιδί ήμουν στη μουσική, είχα τα ακούσματα. Τραγουδούσα όποιο τραγούδι άκουγα, το… έπιανα στο αφτί. Από 12 χρονών πήγα να μάθω κιθάρα, αργότερα ξεκίνησα βυζαντινή μουσική, έτσι είχα βλέψεις να γίνω τραγουδιστής ή μουσικός. Ήταν λίγο δύσκολο για μένα, γιατί λένε πως… ίσως αν δεν ήταν ο πατέρας μου δε θα ήμουν και εγώ τραγουδιστής. Αλλά το ότι με έβαλε ο πατέρας μου σε αυτή τη δουλειά, ήταν πιο δύσκολο για μένα. Γιατί λέει ο κόσμος «Α αυτός είναι ο γιος του Καψάλη, εάν δεν ήταν ο πατέρας του δεν θα τον έπαιρναν για δουλειά». Έτσι έπρεπε να τους αποδείξω ότι εγώ είμαι ο… Γιάννης Καψάλης και ότι αυτό που κάνω το κάνω σωστά. Έτσι έπρεπε να βάλω τη δικιά μου σημαία. ) πατέρας μου σήκωσε τη δικιά του σημαία όπως τη σήκωσε και εγώ έπρεπε να αποδείξω πως ήμουν κάτι ξεχωριστό, ήταν πολύ πιο δύσκολο για μένα!»

Τι θα απαντήσει αν μια από τις τρεις κόρες του θέλει να γίνει τραγουδίστρια;

«Ναι, θα είμαι θετικός! Γιατί δεν το θεωρώ κακό. Κάποιοι λένε τραγουδίστρια… είναι λίγο παρεξηγημένο. Εφόσον εγώ είμαι στη δουλειά, ξέρω να προστατεύω τα παιδιά μου και θα τα προστατέψω με τον καλύτερο τρόπο. Σίγουρα η δουλειά μας έχει περίεργα πράγματα, αλλά έχει και καλά, εγώ πιστεύω ότι αυτά που μας δίδαξε ο πατέρας μου είναι τα καλά και για αυτό θεωρώ πως είμαστε στον ίσιο δρόμο και δεν ξεφεύγουμε δεξιά κι αριστερά. Θα διδάξω και εγώ τα παιδιά μου όπως πρέπει. Η μεγάλη μου κόρη είναι 15 χρονών, η δεύτερη 12 και η μικρή μόλις έγινε ενός έτους. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ!»

Όταν απογείωσε το κέφι στο πλευρό του Βασίλη Καρρά

Στις 6 Μαρτίου ο Γιάννης Καψάλης εμφανίστηκε στη σκηνή του MEGA και «απογείωσε» το κέφι στο πλευρό του Βασίλη Καρρά και του Νίκου Μακρόπουλου.

«Είναι ψυχούλα, αυθόρμητος και ότι έχει θα στο πει εκείνη την ώρα. Σε ένα live που ήμασταν στην Γερμανία, έφευγε το αεροπλάνο 11 και εμείς μέχρι 10.30 ήμασταν ακόμα στο μαγαζί που παίζαμε. Καταφέραμε να φύγουμε μόνο επειδή η εταιρεία έκανε καθυστέρηση. Του αφιερώνω ένα τραγούδι που μου έχει γράψει αυτός: ‘Ένας ξένος σου φωνάζει σ’ αγαπάει…’».

Ο τραγουδιστής ερμήνευσε τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο αλλά και αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού κοινού.

«Βρήκα τον μπελά μου», «Πρέπει να σε ξεχάσω», «Καγκέλια», «Παραπονιάρα μου καρδιά», «Τα ξεχωρίσματα» και «Σελημπέης» και το γλέντι συνεχίζεται με αμείωτο κέφι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024