Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αυτόματη σύνδεση της συσκευής σας στο WiFi μπορεί να σας εκθέσει άσχημα

Η αυτόματη σύνδεση της συσκευής σας στο WiFi μπορεί να σας εκθέσει άσχημα

Αν έχετε λόγους να κρύβετε την οθόνη του κινητού σας από τον/την σύντροφό σας, τότε δεν πάτε πουθενά χωρίς την παρακάτω συμβουλή

Έχετε ποτέ «προδοθεί» από το ίδιο σας το κινητό; Αν ναι, θα καταλάβετε τι εννοούμε, αν όχι σκεφτείτε να πηγαίνετε για δεύτερη φορά στο σπίτι ενός φίλου (ακόμα και σε ένα μαγαζί) και να συνδέεται αυτόματα η συσκευή σας στο WiFi, όπου είχατε συνδεθεί την προηγούμενη φορά περνώντας κανονικά και με το νόμο τους κωδικούς,

Σκεφτείτε να μην θέλετε να ακούσει τις ειδοποιήσεις από το Messenger, το Instagram, το Viber και επειδή συνδέθηκε αυτόματα το κινητό σας, να την πατάτε. Σκεφτείτε να έχετε πάει σε ένα επαγγελματικό ραντεβού και επειδή το WiFi είναι free, να συνδέεται αυτόματα η συσκευή σας.

Πέρα από τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις, είναι και θέμα διακριτικότητας και προσωπικού χώρου. Το κινητό μας, καλώς ή κακώς, είναι…εμείς. Κι εμείς, δεν θέλουμε να είμαστε πάντα και σε όλες μας τις εκφάνσεις φάτσα φόρα.

Τρόποι απενεργοποίησης της αυτόματης σύνδεσης WiFi

iOS

Οι συσκευές iPhone και iPad συνδέουν το Auto-Join με κάθε προφίλ WiFi. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η συσκευή σας θα συνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο όταν βρίσκεται εντός εμβέλειας.

Για να το σταματήσετε μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Wi-Fi και πατήστε το μικρό (i) δίπλα στο όνομα δικτύου για να βρείτε το κουμπί Αυτόματη σύνδεση. Κάντε turn off για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης σύνδεσης.

Αν θέλετε να μην συνδέεται σε κανένα δίκτυο που δεν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, όπως ένα ανοικτό δίκτυο σε ένα ξενοδοχείο ή ένα εστιατόριο, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων WiFi και απενεργοποιήστε το Ask to Join Networks. Με την απενεργοποίηση της λειτουργίας θα πρέπει να επιλέξετε χειροκίνητα τα δίκτυα που θέλετε να συνδεθείτε.

Android

Για να σταματήσετε την αυτόματη σύνδεση στο WiFi της Android συσκευής σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και στο Network & Internet > Wi-Fi > Wi-Fi preferences. Πατήστε το κουμπί δίπλα στο Connect για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

Η επιλογή του gear/settings icon δίπλα στο δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι, θα σας επιτρέψει να διαγράψετε τα στοιχεία της σύνδεσης, ώστε να μην συνδεθείτε αυτόματα την επόμενη φορά.

Καλή τύχη και προσοχή, γενικώς και ειδικώς!

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024