Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άντονι Φάουτσι: Δώρισε 3D μοντέλο της COVID-19 στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας

Άντονι Φάουτσι: Δώρισε 3D μοντέλο της COVID-19 στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι κάνει ένα ακόμη δώρο στον κόσμο

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι κάνει ένα ακόμη δώρο στον κόσμο.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων δίνει το μοντέλο 3D της COVID-19 στο οποίο βασίστηκε για να βοηθήσει το Αμερικανικό Κογκρέσο να κατανοήσει καλύτερα τον ιό, στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν, στην Ουάσιγκτον.

Dr. Anthony Fauci donated his personal 3D model of the COVID-19 virus to the Smithsonian’s National Museum of American History. When the pandemic is over you can go see it.

Δημοσιεύτηκε από Cleveland 19 News στις Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

«Νομίζω ότι όταν φτάνεις σε ένα συγκεκριμένο στάδιο, έχεις πράγματα που είναι πιο πολύτιμα για το ευρύ κοινό από ό, τι να τα κρατάς εσύ» ανέφερε ο δρ. Φάουτσι σε δήλωσή του.

Το μοντέλο κατασκευάστηκε στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ με έναν εκτυπωτή 3D. Δείχνει τα δομικά στοιχεία του ιοσωματιδίου SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης -ακίδας που ανοίγει το δρόμο στον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

«Ήθελα να διαλέξω κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για μένα, επειδή το χρησιμοποιούσα τόσο συχνά» δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στους New York Times.

Το μοντέλο θα ενταχθεί στη συλλογή ιατρικής και επιστημών του Σμιθσόνιαν. Οι επιμελητές του Μουσείου ετοιμάζουν έκθεση που θα εξετάζει τα 200 χρόνια ιατρικής στις ΗΠΑ και θα καταγράφει την εμπειρία της χώρας κατά την πανδημία του κοροναϊού.

Στην έκθεση πρόκειται να συμπεριληφθούν αντικείμενα που σχετίζονται με το έργο του δρ. Φάουτσι για την καταπολέμηση του AIDS και μια φωτογραφία ενός Νεοϋορκέζου που φοράει t-shirt Φάουτσι.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024