Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος για τη «συλλέκτρια» με το κολαστήριο ζώων - Συγκινεί η προσφορά βοήθειας για τη φροντίδα τους

Σάλος για τη «συλλέκτρια» με το κολαστήριο ζώων – Συγκινεί η προσφορά βοήθειας για τη φροντίδα τους

Μια ηλικιωμένη γυναίκα είχε μετατρέψει το εξοχικό της, στην περιοχή Κουβέλα, κοντά στη Στυλίδα της Φθιώτιδας, σε κολαστήριο ζώων.

Σοκ και αποτροπιασμό, προκάλεσε η απίστευτη υπόθεση κακοποίησης ζώων που ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελίες Φιλοζωικών Οργανώσεων από τη Φθιώτιδα και την Αθήνα.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, είχε μετατρέψει το εξοχικό της, στην περιοχή της Στυλίδας της Φθιώτιδας, σε κολαστήριο ζώων.

Η γυναίκα «συλλέκτρια», η οποία παρουσιαζόταν ως φιλόζωος, μάζευε γατιά και σκυλιά από διάφορες περιοχές της χώρας και τα συγκέντρωνε στο σπίτι υπό άθλιες συνθήκες.

Οι λεπτομέρειες προκαλούν φρίκη: Δεκάδες ζώα σκελετωμένα, να τρώνε το ένα το άλλο από την ασιτία, κουφάρια και κόπρανα να υπάρχουν σε όλα τα σημεία…

Πώς εντοπίστηκε

Οι έρευνες των φιλόζωων κατέληξαν σε επίσημη καταγγελία που οδήγησε σε εισαγγελικό ένταλμα από τον Άρειο Πάγο, και στα τέλη Ιανουαρίου μπήκε στο σπίτι κλιμάκιο από αστυνομικούς και κτηνιάτρους, οι οποίοι διαπίστωσαν όλα τα παραπάνω και συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια, η οποία κατηγορείται για κακοποίηση και υποσιτισμό ζώων. Στην εξοχική της κατοικία, υπήρχαν πολλά σκυλιά, μέσα στο σπίτι και έξω στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό και την τύχη κάποιων εξ αυτών.

Η Μάρθα Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συγκεκριμένη γυναίκα, πριν από περίπου 8 μήνες, όταν και υιοθέτησε κάποιες γάτες.

Φιλόζωοι από την Αθήνα και την Φθιώτιδα,  έπειτα από έρευνες διαπίστωσαν τι συμβαίνει. Οι ίδιοι, παρέλαβαν τα ζώα που επέζησαν από την εξοχική κατοικία, 24 σκυλιά και 3 γάτες, όλα σε άθλια κατάσταση, ενώ ζητούν την εκσκαφή του κήπου, όπου αναμένουν δυστυχώς, να βρουν δεκάδες κουφάρια άτυχων ζώων.

Συγκινητική ανταπόκριση

Συγκινητική είναι πάντως η προσφορά βοήθειας για την φροντίδα των ζώων. Πολλοί έχοντας δει τις αναρτήσεις των φιλοζωικών οργανώσεων για ζώα της συλλέκτριας από την Στυλίδα, προσφέρουν τη βοήθειά τους, όπως παροχή τροφής, ή ιατρικών εξετάσεων. Ενδεικτικά, ο ΠΕΣΥΔΑΠ πρόσφερε  δωρεάν τις εξετάσεις,αποπαρασιτωσεις έσω έξω και τις στειρώσεις όλων των ζώων. Σύμφωνα με την κ. Πουλτίδου, τα ζώα μεταφέρθηκαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ, έγινε αιμοληψια από όλα, αποπαρασιτωθηκαν εξωτερικά, ενώ δόθηκαν τα χάπια της ενδοαποπαρασιτωσης.Έξι ζώα παρέμειναν για στείρωση και σταδιακά τις επόμενες μέρες θα γίνουν όλες οι στειρώσεις.

Πριν λίγες μέρες και έχοντας δει τις αναρτήσεις μας για τα ζώα της συλλέκτριας από την Στυλίδα,μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος…

Δημοσιεύτηκε από Μάρθα Πουλτίδου στις Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024