Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Nέο παράξενο σύμπτωμα σε κρούσμα - Είχε στύση για τρεις ώρες

Κοροναϊός: Nέο παράξενο σύμπτωμα σε κρούσμα – Είχε στύση για τρεις ώρες

Μια τέτοια επιπλοκή είναι ο πριαπισμός: Δηλαδή μια παρατεταμένη στύση του πέους.

Υπάρχουν πολλές επιπλοκές στην υγεία που μπορεί να προκύψουν σε ασθενείς που νοσούν από κοροναϊό, όπως πνευμονία, σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και καρδιακά προβλήματα.

Μπορεί επίσης να υπάρξουν «θρομβοεμβολικές» επιπλοκές που εμφανίζονται όταν ένας θρόμβος αίματος ξεσπά και εμποδίζει τη ροή του αίματος σε άλλο αγγείο. Μια τέτοια επιπλοκή είναι ο πριαπισμός: Δηλαδή μια παρατεταμένη στύση του πέους.

Τι έπαθε άνδρας στο Οχάιο

Αυτό συνέβη πρόσφατα σε έναν 69χρονο άνδρα που νόσησε σοβαρά στο Οχάιο.

Οι γιατροί έγραψαν για την περίπτωσή του σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Emergency Medicine νωρίτερα αυτό το έτος.

Σύμφωνα με την έκθεση περίπτωσης, ο άνδρας πήγε στο τμήμα έκτακτης ανάγκης μετά την επιδείνωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων που αντιμετώπιζε για μια εβδομάδα, όπως βήχας και ρινική συμφόρηση.

Οι γιατροί τον εξέτασαν για COVID-19 και το τεστ βγήκε θετικό.

Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, η κατάστασή του χειροτέρεψε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Την επόμενη μέρα, κατά την προσαρμογή της θέσης του ασθενούς, μια νοσοκόμα παρατήρησε ότι ο άνδρας είχε στύση. Η ομάδα φροντίδας έβαλε παγοκύστες στην περιοχή, αλλά η ανέγερση εξακολουθούσε να μην πέφτει.

Μάλιστα η στύση του διέρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες.

Οι γιατροί του διαπίστωσαν ότι η παρατεταμένη στύση οφείλεται σε ισχαιμικό πριαπισμό.

Τι είναι ο ισχαιμικός πριαπισμός

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, ο ισχαιμικός πριαπισμός (που ονομάζεται επίσης πριαπισμός χαμηλής ροής) συμβαίνει όταν το αίμα δεν μπορεί να φύγει από το πέος. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πριαπισμός του άνδρα πιστεύεται ότι οφείλεται σε απόφραξη των φλεβών αποστράγγισης, τα οποία είναι πολύ μικρά αιμοφόρα αγγεία. Τα άτομα με ισχαιμικό πριαπισμό συνήθως έχουν στύση που διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ώρες ή που δεν σχετίζεται με το σεξουαλικό ενδιαφέρον ή τη διέγερση.

Ένα άλλο σύμπτωμα ισχαιμικού πριαπισμού είναι ο προοδευτικός πόνος στο πέος. Συνήθως, οι κλινικοί γιατροί μπορούν να ρωτήσουν τους ασθενείς σχετικά με το επίπεδο πόνου τους για να προσδιορίσουν εάν έχουν ισχαιμικό πριαπισμό ή άλλο τύπο πριαπισμού, γνωστό ως μη ισχαιμικό ή πριαπισμό υψηλής ροής. Αυτό συμβαίνει όταν η ροή του αίματος στο πέος δεν ρυθμίζεται σωστά, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Πονάει συνήθως λιγότερο από τον ισχαιμικό πριαπισμό. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, οι γιατροί δεν μπορούσαν να μετρήσουν το επίπεδο πόνου που ένιωθε.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το περιοδικό Health το συγκεκριμένο περιστατικό είναι και το μοναδικό που έχει καταγραφεί από την ιατρική κοινότητα.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024